A apărut un nou tip de ţeapă prin telefon. Falşi avocaţi vă anunţă că rudele au avut un accident şi au nevoie de bani

A apărut un
nou tip de ţeapă prin telefon. Falşi avocaţi vă anunţă că rudele au avut un
accident şi au nevoie de bani

Escrocii profită de naivitatea celor care le răspund la telefon. FOTOArhivă.

O femeie de 71 de ani din Braşov a fost sunată pe telefonul fix de un bărbat care s-a recomandat drept  avocat şi i-a comunicat că fiul ei a avut un accident rutier, se află internat în spital, iar pentru a scăpa de consecinţele juridice ale accidentului,are nevoie urgent de suma de 2500 Euro.

Pentru a induce în eroare victima,apelantul i-a spus că se află la spital,lângă fiul ei,iar ulterior l-a dat la telefon să vorbească cu mama lui şi să confirme faptul că are nevoie de bani.Apelantul i-a  indicat o bancă şi un cont bancar unde să depună urgent suma menţionată.Victima a crezut că a vorbit cu fiul ei şi imediat după convorbire, apelând şi la o prietenă,a strâns suma de 1914 Euro,pe care a depus-o, l a banca menţionată, la aproximativ două ore de la primirea apelului telefonic.

Femeia a reuşit între timp să vorbească cu nora ei şi şi-a dat seama că a fost înşelată. A anunţat poliţia, iar oamenii legii s-au deplasat imediat după sesizare la bancă şi au reuşit să anuleze tranzacţia în timp util.Banii au fost înapoiaţi de poliţişti victimei,iar cercetările continuă pentru identificarea escrocilor.

Poliţiştii le recomandă braşovenilor,în special persoanelor în vârstă,să nu dea curs unor astfel de solicitări telefonice,să verifice deîndată verdicitatea aspectelor semnalate şi,în cazul unor neconcordanţe să anunţe imediat Poliţia prin Serviciul telefonic gratuit 112.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: