A apărut un nou tip de escrocherie: ţeapa Distrigaz

A apărut un nou tip de escrocherie: ţeapa
Distrigaz

Hoţii poartă un echipament asemănător cu al echipelor de intervenţie. FOTOArhivă.

Mai mulţi escroci care lucrează în echipă şi pretind că verifică reţelele de gaze au furat lucruri de valoare din casele braşovenilor.

În ultima perioadă, în special în zonele de case, circulă o echipă de astfel de escroci care se dau drept angajaţi ai furnizorului de gaze şi încearcă să pătrundă în locuinţe sub pretextul verificării instalaţiilor. Îşi aleg drept ţintă în special persoane în vârstă şi fură tot ce găsesc de valoare în casele oamenilor.

„Aceste persoane circulă cu un microbuz de culoare albastră, înmatriculat în Bulgaria, sunt îmbrăcaţi în salopete, dar nu sunt nicidecum angajaţi de la gaz. Dau buzna pur şi simplu peste oameni în case, iar într-o astfel de situaţie a fost soacra mea, care a avut noroc cu câţiva vecini, care au venit în curte, când au văzut această echipă numeroasă, formată din şase persoane, crezând că este într-adevăr o problemă serioasă cu gazul. Când le-au cerut să se legitimeze, au dispărut. Ei intră pur şi simplu peste bătrâni şi aceştia nu au nici o putere să le facă ceva şi sunt victime sigure. Cred că poliţia ar trebui să îşi intensifice patrulele, chiar şi ziua, pentru a depista astfel de cazuri”, a explicat subprefectul Elisabeta Fleşeriu, citat de newsbv.ro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: