Şosea de ocolire pentru zona de shopping de pe Calea Bucureşti

Şosea de ocolire pentru zona de shopping de pe Calea Bucureşti

Şoseaua ar urma să lege strada Poienelor cu centura. Foto: Adevărul

Primăria are în plan să construiască o şosea de legătură între centură şi hipermarketurile şi mallurile de pe Calea Bucureşti.

Noul drum ar urma să pornească din prelungirea străzii Poienelor (care face legătua cu cartierul Noua) să treacă pe sub pasajul de pe Calea Bucureşti - unde până în urmă cu câţiva ani era o cale ferată industrială care mergea în uzina Roman -, să ajungă la Macro Mall şi Cazinoul Vesuvius, şi să continue spre centură, pe care să o intersecteze. Drumul va avea 2,2 kilometri. Strada va avea două benzi, un trotuar pe o parte şi o pistă pentru biciclişti pe partea opusă.

„Scopul pentru care vrem să construim acest drum este să deviem, de pe Calea Bucureşti, vehiculele grele care aprovizionează centrele comerciale din această zonă. În timp, din această arteră vor porni mai multe străzi secundare ce vor deservi societăţile comerciale din sus-estul oraşului", a explicat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Braşov

Vehiculele vor putea circula pe această arteră cu 60 de kilometri pe oră. Realizarea ;oselei va costa 3,6  milioane de euro, iar edilii vor să acceseze fonduri europene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: