Şoferul băut care a spulberat o gravidă pe trecerea de pietoni şi i-a ucis bebeluşul nenăscut nu va face puşcărie. A primit o sentinţă cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liviu-Gheorghe Neculicioiu a fost condamnat de Judecătoria Braşov la 2 ani şi trei luni de închisoare cu suspendare. Sentinţa nu este definitivă.

Pe lângă sentinţa cu suspendare şoferul vinovat de accident mai are şi alte interdicţii şi obligaţii. Timp de trei ani el nu are voie să se mai urce la volan, este obligat să participle la programe de integrare social şi să facă 90 de ore de muncă în folosul comunităţii. De asemenea instanţa a obligat firma la care era asigurat şoferul să plătească 10.000 de lei daune civile şi 60.000 de euro daune morale soţului femeii rănite. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată în 10 zile de la comunicare.

Tragedia s-a produs anul acesta pe o trecere de pietoni din localitatea Cristian. Femeia însărcinată şi soţul ei treceau liniştiţi strada în momentul în care au fost loviţi de şoferul de 44 de ani care este şi funcţionat la Primăria Cristian. În urma impactului femeia a fost rănitîă foarte grav, iar bebeluşul ei nu a supravieţuit.

Cercetările ai arătat că şoferul era băut în momentul producerii accidentului. Prima analiză a relevant o alcoolemie de 1,70 g/l alcool pur în sânge, iar cea de a doua o alcoolemie de 1,55 g/l alcool pur în sânge. Potrivit anchetatorilor şoferul a declarat că îşi căuta telefonul mobil pe care îl scăpase pe jos  şi nu a observant-o pe femeie. „Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment a rezultat că, în cursul zilei de 18.05.2015, în jurul orei 12.00 inculpatul, în timp ce conducea autoturismul pe DN 73, pe raza localităţii Cristian, a scăpat la un moment dat telefonul mobil din mână şi în timp ce era preocupat să-l caute, nu a observat că pe trecerea de pietoni se angajaseră în traversare persoana vătămată GIA, pe care a accidentat-o grav“, se arată într-un comunicat al procurorilor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite