Şerban Huidu nu scapă de instanţe. Procesul accidentului din 2011 se mută la Curtea de Apel Braşov

Şerban Huidu nu scapă de instanţe.
Procesul accidentului din 2011 se mută la Curtea de Apel Braşov

Şerban Huidu s-a prezentat până acum doar la procesul penal, nu şi la cel civil. FOTOSimona Suciu

Şerban Huidu a fost condamnat la 2 ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru accidental în care şi-au pierdut viaţa trei persoane. El a fost obligată să plătească despăgubiri de 360.000 de euro familiilor victimelor. Ambele sentinţe au fost atacate cu recurs.

Primul se va judeca recursul procesului penal. Şerban Huidu este citat să se prezinte la Curtea de Apel Braşov în 31 ianuarie. Atât procurorii, cât şi familiile victimelor au fost nemulţumiţi de sentinţa cu suspendare şi au făcut recurs. Ciudată este totuşi acţiunea Parchetului deoarece chiar procurorul de şedinţă a cerut magistraţilor Judecătoriei o sentinţă cu suspendare.

Judecătorul şi-a motivate sentinţa spunând cu Huidu nu merită închisoare deoarece a avut remuşcări şi este o persoană întegrată social.

„Consider ca nu s-a făcut dreptate tatălui meu. A fost suspendat domnul Huidu de la pedeapsă, adică nu i s-a aplicat nicio pedeapsă. Este vorba despre pedeapsa minimă, doi ani şi jumătate. Domnul Huidu a făcut o depăşire şi a făcut-o cu viteză. Tatăl meu a murit din cauza intenţiei dumnealui de a conduce cu viteză, dacă ar fi condus cu viteză mai mică nu ar fi existat morţi. Consider că nu i s-a făcut dreptate tatălui meu şi o să facem recurs. Vom cere închisoare. Bineînţeles îmi doresc pedeapsa maximă pentru că eu consider că accidentul nu a fost din neatenţie, din imprudenţă, a fost pur şi simplu undeva între omor din culpă şi omor cu premeditare. Deci cineva trebuia să moară şi consider că nu a fost o judecată dreaptă. Sunt total nemulţumit. Pe domnul Huidu nici nu l-a interesat, nici nu a venit la proces să vadă ce primeşte. Deocamdată pretenţiile băneşti nu mă interesează. Pe mine în momentul de faţă mă interesează ca domnul Huidu să fie condamnat. Nu se poate ca tatăl meu să moară şi nimeni să nu plătească, adică trebuie să ai o răspundere când conduci pe drumurile publice pentru ceea ce faci. Nu se poate să nu fi nici măcar condamnat", a spus Mircea Balog, fiul uneia dintre victime.

În 7 martie va începe şi procesul civil. În primă intanţă Şerban Huidu a fost obligată să plătească victimelor 360.000 de euro, din cei 800.000 de euro ceruţi de rudele celor morţi în accident. Firma de asigurări unde Huidu avea poliţia a contestat decizia.

Imagini de la accidentul produs de Serban Huidu

Imagini din aceeasi galerie
  • Imagini de la accidentul produs de Serban Huidu
  • Accidentul a avut loc ieri la Timişul de Sus. Foto: Bogdan Crăciun
  • Imagini de la accidentul produs de Serban Huidu
  • Imagini de la accidentul produs de Serban Huidu
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: