Şeful revoluţionarilor braşoveni, condamnat la 7 ani de închisoare pentru şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Lazăr Maior a susţinut că este nevinovat. FOTOAdevărul.
Dorin Lazăr Maior a susţinut că este nevinovat. FOTOAdevărul.

Sentinţa a fost dată de Judecătoria Târgu Mureş şi nu este definitivă. Dorin Lazăr Maior a susţinut pe durata întregului proces că este nevinovat.

Sentinţa a fost dată în dosarul Romextera. Întreaga poveste a ieşit la iveală în noiembrie 2006, după ce mai mulţi patroni de firme au sesizat DNA cu privire la ilegalităţile din unitatea bancară.  Trei oameni de afaceri au depus plângeri împotriva celor lui Maior şi a complicelui său, despre care spun că i-ar fi şantajat pentru două milioane de lei.

Potrivit anchetatorilor, Maior ar fi exercitat acte de constrângere constând în ameninţări cu darea în vileag a unor fapte comise în legatură cu acordarea nelegală a unor credite bancare, asupra a trei persoane. Asta in scopul dobândirii, în mod nejustificat susţin anchetatorii, a sumei de 600 de mii de euro. Dorin Lazăr Maior spune că a cerut bani care i se cuvin şi că vinovaţi în această afacere sunt, de fapt, fostul director adjunct al băncii Romexterra Braşov, Mihai Matepiuc şi alte două persoane. Acuzaţiile lansate de Maior vin după definitivarea unui audit intern al băncii. Maior spune că sub protecţia lui Matepiuc, s-ar fi acordat credite mai multor firme care n-ar fi cerut niciodată împrumuturile.

Suspecţii au fost trimişi în judecată şi condamnaţi, în primă instanţă, de Judecătoria Târgu Mureş. Maior la 7 ani de detenţie cu executare, iar Tition la 5 ani. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Cei doi inculpaţi n-au fost de găsit pentru a-şi exprima punctele de vedere, scrie brasovultau.ro.

Dorin Lazăr Maior mai are un proces pe rol, după ce Primarul Braşovului George Scripcaru a depus plângere împotriva lui spunând că revoluţionarul l-a ameninţat cu moartea.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite