Şeful Direcţiei Implementare Proiecte din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu Bucureşti trimis în judecată pentru fraudarea Programului Rabla

Şeful Direcţiei Implementare Proiecte
din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu Bucureşti trimis în judecată
pentru fraudarea Programului Rabla

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Valentin Dobre, care este acuzat că a favorizat mai multe firme la distribuirea tichetelor Rabla

Bărbatul este acuzatde abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu consecinţa obţinerii pentru sine sau pentru altul a unui avantaj patrimonial, în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în forma participaţiei improprii.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „În cursul lunii iunie 2013, inculpatul Dobre Valentin, în calitate de director al Direcţiei Implementare Proiecte din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu Bucureşti, a fost numit responsabil cu aprobarea cererilor de distribuire depuse de către colectorii validaţi în cadrul "Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2013". În acest context, inculpatul Dobre Valentin şi-a exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu şi a avantajat anumiţi colectori participanţi la Programul RABLA 2013 prin acordarea preferenţială de tichete în etapa a II-a.

Concret, inculpatul a stabilit regula conform căreia tichetele să fie distribuite în ordinea datei şi orei la care colectorii (reprezentanţi ai societăţilor comerciale care primeau autoturismele uzate) se prezentau la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu. Cu toate acestea, în scopul de a favoriza mai multe societăţi comerciale (colectori), inculpatul i-a determinat pe mai mulţi angajaţi ai AFM să înregistreze în sistemul informatic, în mod eronat, faptul că un număr de 11 societăţi comerciale, pe care le-a indicat în mod expres, să fie înregistrate ca fiind printre primele care au încheiat procedura astfel că acestea au primit un număr total de 1.760 de tichete în detrimentul altor societăţi comerciale.

Ca urmare, firmele avantajate au obţinut un folos patrimonial necuvenit în sumă de cel puţin 500 lei/tichet, sumă de bani rezultată din valorificarea autoturismelor uzate primite de la cetăţeni în schimbul tichetelor“, se arată în comunicatul procurorilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: