Şcoala gimnazială nr. 19 va fi mansardată

Şcoala gimnazială nr. 19 va fi
mansardată

Şcoala nr.19 va avea opt noi săli de clasă după mansardare

Mansardarea era necesară pentru amenajarea a opt noi săli de clasă. Lucrările în valoarea de 1,76 milioane de lei sunt finanţarte de la bugetul local.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prin mansardarea clădirii se vor crea spaţii noi, necesare amenajării a opt săli de clasă care să acopere toate solicitările de înscriere pentru elevii care locuiesc în zonă. Pentru aceasta este necesară proiectarea şi execuţia unor lucrări de construcţii şi instalaţii aferente clădirii. Investiţia se ridică la 1,76 de milioane de lei. Şi la alte şcoli din Braşov se ia în calcul mansardarea deoarece fostele clădiri nu mai fac faţă valului mare de solicitări de înscriere. Lucrările vor începe la vară şi vor dura un an.

,,Am postat pe SEAP anunţul de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia de lucrări pentru mansardarea Şcolii Gimnaziale nr. 19. În acest fel vom crea noi spaţii pentru clase, astfel încât şcoala să poată asigura cele mai bune condiţii pentru elevii din această zonă. Este o soluţie, fie că vorbim de mansardare, fie că vorbim de extindere, pe care încercăm să o aplicăm şi la alte unităţi de învăţământ unde există foarte multe solicitări pentru înscrierea copiilor şi nu sunt destule săli de clasă, cum ar fi la şcolile gimnaziale nr. 1, 9, 12, 27, 30 sau Liceul de Arte plastice Hans Mattis Teutsch“, a spus viceprimarul Laszlo Barabas.

citeste totul despre: