Şase controlori de tren angajaţi la Regionalele CFR Braşov şi Bucureşti au fost reţinuţi pentru mită

Şase controlori de tren angajaţi la Regionalele CFR Braşov şi Bucureşti
au fost reţinuţi pentru mită

Controlorii sunt suspectaţi de trafic de influenţă şi luare de mită. FOTOMediafax.

Şase controlori de tren au fost reţinuţi, iar alţi nouă sunt audiaţi într-un dosar de luare de mită şi abuz în serviciu. Naşii sunt suspectaţi că luat mită de la calatori între 300 şi 500 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit procurului Monica Munteanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, 15 controlori de tren de la regionalele CFR Braşov şi Bucureşti au fost aduşi, joi, la audieri, fiind suspectaţi de luare de mită şi abuz în serviciu în perioada februarie-aprilie 2014, scrie Mediafax.

Audierile celor 15 angajaţi ai Regionalelor CFR Braşov şi Bucureşti au loc în dosarul în care, în octombrie 2012, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au ridicat pentru audieri 169 de angajaţi ai CFR Călători de la regionalele Bucureşti, Braşov, Cluj, Iaşi şi Craiova. Munteanu a mai spus că, în luna ianurie 2014, peste 30 de angajaţi ai Regionalei CFR Braşov au fost trimişi în judecată în acest dosar.

În urma cercetărilor procurorilor în acest dosar, care au început în luna martie 2011, s-a stabilit că, pornind de la conductorii de tren şi până la revizorii de specialitate, se lucra mână în mână, "fiecare conjugându-şi eforturile cu alţi suspecţi, în combinaţii diferite, în funcţie de circumstanţe". Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov a interceptat, în 2012, în acest dosar mai multe convorbiri între conductorii de tren şi şefii de tren prin care se anunţau unii pe alţii despre mita pe care o luau de la călători, folosind limbaj codat. În acest sens, angajaţii CFR foloseau un limbaj comun cu anumite elemente de argou, precum "a cârji", "chiori", "colet", "a încărca trenul", "a sta cu mortul pe tine" sau "tren bun". Transferul banilor de la conductori către superiorii lor se făcea în toaletele trenurilor, iar mai departe, la Bucureşti, banii erau predaţi prin intermediul chioşcurilor de ziare sau de băuturi răcoritoare de pe peronul Gării de Nord, unde lucrau şi rude ale angajaţilor CFR Călători, mai scrie Mediafax.

Pe aceeaşi temă:

Radu Mazăre, adus cu duba şi mascaţi la DNA Bucureşti: „Pentru ce mă luaţi?“. Anchetatorii: „Pentru luare de mită“

FOTO VIDEO Nicuşor Constantinescu, reţinut pentru 24 ore de către procurorii DNA Bucureşti. Şeful CJ Constanţa e acuzat de abuz în serviciu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: