Învăţătoarea de la Şcoala Generală 4 din Braşov care jignea copiii a fost sanţionată cu penalizare din salariu timp de trei luni

Învăţătoarea de la Şcoala Generală 4
din Braşov care jignea copiii a fost sanţionată cu penalizare din salariu timp
de trei luni

Învăţătoarea predă la Şcoala Generală nr 4 din Braşov.

Învăţătoarea a fost înregistratră în timp ce le vorbea urât elevilor. A fost cercetată disciplinar de o comisie înfiinţată la nivelul unităţii de învăţământ care a decis să o sancţioneze cu o penalizare de 10% din salariu pe o perioadă de trei luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Învăţătoarea Eugenia Dobrescu are 38 de ani vechime în învăţământ şi predă la Şcoala Generală nr 4 din Braşov la clasa a II-a. După ce a fost înregistrată de un elev, o comisie disciplinară înfiinţată la nivelul unităţii de învăţământ a deschis o anchetă. În urma cercetărilor s-a decis ca învăţătoarea să fie sancţionată cu o penalizare de 10% din salariu pentru trei luni începând cu 1 aprilie. Sancţiunea blândă este motivată de faptul că aceasta a fost prima abatere a învăţătoareo.

Potrivit unui părinte care a vrut să-şi păstreze anonimatul sancţiunea este prea blândă. În plus omul spune că cinci dintre copii au fost deja mutaţi la alte clase, iar unii părinţi se gândesc să îşi mute copiii la altă şcoală.

Pe numele învăţătoarei mai spun depuse patru plângeri penale la poliţie pentru purtare abuzivă. Cercetările nu au fost încă finalizate.

Scandalul de la şcoala din Braşov a început în februarie când un părinte a înregistrat-o pe învăţătoare. Între timp părinţilor li s-a permis să asiste la ore pentru a se asigura că elevii sunt trataţi corespunzător. Învăţătoarea a susţinut că nu este vocea ei pe înregistrare, ulterior admiţând doar o parte din acuzaţii.

„Ia şi scrie, că te strâng de gât! Ia şi scrie, că te mănânc! Nu face aşa că te duc în grădina zoologică, acolo te duc! Ia şi scrie! Până nu scrii tot pe caiet, nu scrii nimic la tablă! Te mănânc! Te mănânc, nu alta. Ia şi scrie sim-plu! Nu ţi-e ruşine, tâmpitule ce eşti!” este una dintre înregistrări. 

„Ia vino, mă, încoa’, la mine! Umflatule! Vezi că te-ai şi îngrăşat, tragi un fund după tine!... Unde ţi-e lucrarea?”

„Taci, măi, din gură! Nu mai sări, măi, cu gura! Pe tine să nu te aud, măi, cum sari tu cu gura aia, măi nesimţitule! Pentru mine eşti gunoi în clasa asta!”, sunt alte înregistrări.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările