Însoţitorul unui grup de 50 de adolescenţi a murit după ce a căzut într-o râpă în Munţii Făgăraş

Însoţitorul unui grup de 50 de adolescenţi a murit după ce a căzut într-o râpă în Munţii Făgăraş

Foto ARHIVĂ

Însoţitorul unui grup de cincizeci de adolescenţi care se afla într-o excursie în Munţii Făgăraş a căzut într-o râpă în zona numită Valea Rea. Mai multe echipaje de intervenţie încearcă să-l găsească.

UPDATE: Salvamontiştii au reuşit, duminică dimineaţă, după o aproximativ unsprezece ore de la alarmare, să recupereze trupul turistului care şi-a pierdut viaţa după ce a căzut într-o prăpastie în zona de creastă a Masivului Făgăraş, în sectorul din apropierea Vârfului Moldoveanu. Reprezentanţii Poliţiei Argeş spun că turistul avea 28 de ani şi că este singura victimă, neconfirmându-se informaţiile potrivit cărora un alt bărbat a fost rănit, arată News.ro.
 
UPDATE:  Însoţitorul de grup căzut în prăpastie a murit. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Argeş, Mădălin Zamfir, bărbatul care şi-a pierdut viaţa avea aproximativ 40 de ani.
 
O altă persoană din grup este rănită.
 
Acţiunea echipelor de salvare, care trebuie să recupereze victimele, este foarte dificilă pentru că zona în care au căzut cei doi este una accidentată. 
 

UPDATE: Este vorba despre un grup de studenţi, plecat să petreacă weekendul la munte. 

 
La coborârea de pe vârful Moldoveanu către Valea Rea, profesorul însoţitor al grupului a alunecat intr-o râpă încercând să recupereze un rucsac căzut. Studenţii au sunat după ajutor.
 
Pentru scoaterea bărbatului din prăpastie intervin echipaje de salvamontişti din Argeş şi Braşov, precum şi pompieri şi jandarmi.
 
De asemenea a fost solicitat şi un elicopter.
 
„Este un bărbat care se pare că este decedat, sub Moldoveanu. De la noi au plecat 12 oameni. O să dureze toată noaptea", a declarat, pentru Adevărul, Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: