Înmormântare cu executare. Protecţia Copilului a mers să ia un copil din familie chiar la funeraliile celei care l-a crescut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Străbunicul care a crescut un copil de la 7 luni s-a trezit cu executorul judecătoresc la uşă chiar în ziua în care-şi înmormânta soţia FOTO ASUM Braşov
Străbunicul care a crescut un copil de la 7 luni s-a trezit cu executorul judecătoresc la uşă chiar în ziua în care-şi înmormânta soţia FOTO ASUM Braşov

Un străbunic care a crescut un copil de la 7 luni până la vârsta de 12 ani s-a trezit cu Protecţia Copilului şi executorul judecătoresc la uşă chiar în timp ce-şi înmormânta soţia. Aceştia veniseră să-l ia pe copil şi să-l pună pe bătrân să plătească aproape 2.000 de lei cheltuieli cu executarea silită.

Protecţia Copilului Braşov, executorul judecătoresc şi Serviciile Sociale din Râşnov au mers să preia un copil de 12 ani de la străbunicul care îl creşte de la şapte luni, chiar în ziua în care era înmormântată străbunica băieţelului. 

Deşi Serviciile Sociale din Râşnov au avertizat că are loc înmormântarea femeii căreia copilul îi spunea „mamă”, nu s-a ţinut cont de aceasta şi o echipă formată din reprezentanţi ai celor două instituţii, ai executorului judecătoresc şi ai forţelor de ordine a bătut la uşa străbunicului micuţului chiar în timpul ceremonialului religios.  

Şocul a fost cu atât mai mare cu cât bărbatul nu a putut participa la funeralii, deoarece tocmai primise rezultatul unui test Covid şi acesta spunea că este pozitiv. 

Astfel, în timp ce o plângea pe cea care i-a fost soţie aproape o jumătate de secol, râşnoveanul s-a trezit că îi bate cineva la uşă şi îi cere să-l predea pe copil şi să achite contravaloarea executării judecătoreşti, de aproape 2.000 de lei.  

Cum era şi firesc, omul i-a expediat rapid şi a continuat să-şi plângă moarta. „Cu necazul în casă şi după ce a trebuit să dau o groază de bani pe sicriul ăla nenorocit, vine o ceată de oameni şi îmi sună la uşă şi îmi cer să le dau copilul şi vreo 2.000 de lei. Pe cuvântul meu dacă nu fac o scrisoare către Ministrul Justiţiei şi merg până la CEDO, că altfel nu scap de oamenii ăştia fără suflet, care vin la mine acasă să îmi ceară aşa ceva chiar când nevasta mea era băgată în pământ”, a spus străbunicul copilului.  

A doua zi de dimineaţă, aceeaşi echipă a bătut din nou la uşa bărbatului, dar de această dată nu a mai răspuns nimeni. În momentul în care reprezentanţii DGASPC Braşov au ajuns la Primăria Râşnov, împreună cu executorul judecătoresc, Serviciile Sociale din Râşnov le-au spus că omul îşi înmormântează soţia.   

DGASPC Braşov recunoaşte că a fost informată de DSS Râşnov că înmormântarea este în desfăşurare, însă spune că nu instituţia a luat decizia continuării acţiunii. „În conformitate cu prevederile legale, executarea silită se realizează de către executorul judecătoresc, care stabileşte calendarul acţiunilor”, a precizat DGASPC Braşov. 

Reporterul „ Adevărul” a întrebat dacă era posibilă o amânare măcar cu o zi a executării silite, având în vedere împrejurările dramatice. „DGASPC Braşov NU stabileşte calendarul executării silite”, a răspuns, din nou, instituţia. 

Situaţia a fost semnalată şi Avocatului Copilului, care a cerut ca reglementările legale legate de protejarea minorului de abuzurile de orice fel, inclusiv cele emoţionale, trebuie să fie respectate de toate părţile, inclusiv de către Protecţia Copilului.

Vă mai recomandăm: 

Cerc vicios în programul din fonduri europene „A doua şansă” 

Brad cât un bloc cu 9 etaje în Piaţa Sfatului. Cum li se pare braşovenilor

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite