Închisoare pentru posesorul de iPhone care s-a răzbunat cu bâta de baseball pe angajaţii unui service din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Service de telefoane FOTO Internet
Service de telefoane FOTO Internet

Supărat că un angajat al unui service de telefoane nu i-a reparat aparatul, un gălăţean de 27 de ani i-a aplicat acestuia o lovitură cu o bâtă de baseball. Tribunalul Braşov l-a condamnat pe agresor pentru tentativă de omor

6 ani şi 7 luni de închisoare cu executare este pedeapsa pe care Tribunalul Braşov a hotărât-o în cazul unui gălăţean care a intrat cu o bâtă de baseball într-un service de telefoane, a vrut să îl omoare în bătaie pe unul dintre angajaţi şi a distrus tot ce i-a picat în cale. 

Atacatorul, în vârstă de 27 de ani, era extrem de supărat că telefonul pe care îl dusese la reparat, un IPhone, nu mai putea fi nici măcar încărcat, deşi tânărul plătise reparaţiile. 

Instanţa braşoveană a decis că gălăţeanul se face vinovat de tentativă de omor, motiv pentru care şi pedeapsa este una foarte aspră. 

Potrivit anchetatorilor, întreaga poveste ar fi început în 17 iunie 2020. La acea dată, bărbatul din Galaţi a intrat în service şi a cerut să-i fie înlocuită bateria de la telefonul său, marca Iphone 7 Plus. Deşi era vorba de o operaţiune care nu ia foarte mult timp, operatorul i-a spus că este ocupat şi poate face operaţia în cel mult două ore. Astfel, i-a sugerat gălăţeanului să revină după două ore, însă, de aici au început surprizele. 

Nu a putut încărca telefonul

Angajatul a spus că, în momentul în care a desfăcut telefonul, a observat că mai multe piese şi circuite erau schimbate. Depanatorul a fotografiat telefonul şi l-a anunţat pe proprietar să vină să îşi ia aparatul, după ce a înlocuit bateria. Acesta a venit, şi-a luat telefonul, dar s-a întors destul de repede şi a reclamat că tot nu se încarcă. Angajatul i-a montat o altă baterie, însă, după ce a mai încercat o dată să încarce telefonul, gălăţeanul a revenit cu aparatul şi a spus că nici cu această baterie nu îl poate încărca. 

Angajatul service-ului i-a spus că, probabil, aparatul are o altă problemă şi nu va putea fi încărcat oricâte baterii i-ar fi montate. Acesta i-a montat bateria cu care sosise telefonul şi i-a înapoiat gălăţeanului suma de 180 de lei, pe care o plătise. 

Răzbunare cu bâta

După două ore, proprietarul telefonului s-a întors, extrem de nervos şi înarmat cu o bâtă de baseball. Intrat în magazin, a început să lovească în stânga şi în dreapta, a aruncat cu telefonul spre unul din angajaţi şi l-a lovit pe un altul cu bâta în cap. Victima s-a dezechilibrat şi a căzut la pamant. După ce şi-a revenit, a fugit la baie, unde a văzut că îi curge sânge din ureche. Din baie, l-a auzit pe agresor cum spărgea lucruri din magazine şi striga că „dacă nu îi repară telefonul, îl omoară”. În urma agresiunilor, victima a avut nevoie de peste 40 de zile de îngrijiri medicale, iar agresorul a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor.

În instanţă, agresorul şi-a recunoscut toate faptele, însă a declarat că nu a avut niciun moment intenţia să-l omoare pe angajatul service-ului. 

„Pedeapsa este apreciată ca fiind aptă să asigure nu numai o constrângere adecvată, ci şi să inducă inculpatului respectul pentru valorile sociale lezate şi, în genere, pentru normele penale în vigoare, cu alte cuvinte, menită să restabilească ordinea de drept încălcată, îndreptarea şi disciplinarea comportamentală, prevenirea reiterării de noi fapte de gen pe viitor. Pedeapsa se va executa în regim de detenţie, având în vedere gravitatea infracţiunilor pe care le-a săvârşit inculpatul, instanţa apreciind că, prin această modalitate de individualizare judiciară a executării pedepsei, poate fi atins scopul prevăzut de legiuitor, dând posibilitatea inculpatului să reflecteze asupra valorilor sociale pe care le-a încălcat prin săvârşirea infracţiunii şi să-şi adapteze comportamentul viitor la aceste valori”, se precizează în sentinţa Tribunalului Braşov, care poate fi atacată cu apel, la Curtea de Apel Braşov.

Vă mai recomandăm:

 

Maraton de vaccinare în castelul lui Dracula. Surprizele de care vor avea parte vaccinaţii

 

Procurorii s-au autosesizat. Anchetează uciderea ursului Arthur

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite