Încă cinci persoane cercetate în dosarul de corupţie de la Consiliul Judeţean Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă Aristotel Căncescu şi deputatul Ioan Diniţă, în cazul căruia procurorii cer ridicarea imunităţii, Direcţia Naţională Anticorupţie a început urmărirea penală în cazul altor cinci persoane.

Toţi cei cinci inculpaţi vor fi cercetaţi sub control judiciar. Astfel, potrivit unui comunicat DNA în dosar mai sunt cercetaţi Claudia Crăciun, director executiv Direcţia Administraţie Publică Locală din cadrul Consiliului Judeţean Braşov, Emil Cirica, Mircea Popa, Ioan Boţoman şi Maria Gheorghieş, toţi funcţionari la Consiliul Judeţean Braşov. Ei sutn acuzaţi de abuz în serviciu. Cei cinci trebuie să se prezinte la poliţie periodic şi să anunţe dacă îşi schimbă domiciliul. De asemenea nu au voie să părăsească Braşovul, iar în cazul Caudiei Crăciun, România, şi nu au voie să îşi mai exercite profesia cât timp se află sub control judiciar. Inculpaţii nu au voie să comunice între ei, iar dacă vor încălca aceste dispoziţii vor ajunge direct în arest.

Aristotel Căncescu a fost reţinut lunea trecută pentru fapte de corupţie şi a susţinut că totul este doar campanile electorală. Conform procurorilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie, preşedintele CJ Braşov este acuzat de cinci fapte de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu.

Practic, Aristotel Căncescu a fost acuzat că a favorizat mai multe firme care au derulat contracte cu Consiliul Judeţean Braşov şi că a supraevaluat lucrările. Uneori preţurile erau de zece ori mai mari decât cele ale pieţei. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins propunerea de arestare a procurorilor şi au decis săptămâna trecută că preşedintele Consiliului Judeţean Braşov poate fi cercetat în libertate sub control judiciar. În acest dosar mai este cercetat şi deputatul Ioan Diniţă, liderul PC Braşov şi unul dintre cei mai bogaţi parlamentari. El deţine firma Gotic, una dintre companiile acuzate că au încheiat contracte păguboase. În acelaşi dosar au mai fost puşi sub acuzare şi Radu Ispas, administrator public al judeţului Braşov şi Gabriel Bâgiu, administrator al SC Ramb Sistem SRL Braşov, o altă firmă care a avut mai multe contracte cu instituţia publică.

Imediat după ce a fost eliberat Căncescu a făcut o scurtă declaraţie de presă. „Voi face o scurtă declaraţie de presă. Simt nevoia să fac acest lucru pentru a clarifica nişte chestiuni. Sunt lucruri pe care nu vreau sa le spun, iar altele nu am voie să le spun. În primul rând, pentru că s-a tot vehiculat faptul că există unele firme de casă ale lui Căncescu. Vreau să precizez ca nici Gotic, nici Ramb nu au mai câştigat licitaţii la Consilul Judeţean Braşov de patru ani. Apoi, au existat unele comentarii la anumite posturi TV, unele de-a dreptul groteşti. Vreau să stiţi că din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean nu m-am îmbogăţit. Banii pe care îi am şi care sunt legali şi precizaţi şi în declaraţia de avere, provin din vânzarea unor frecvenţe audio-vizuale, vândute în 2007. Este vorba despre 33 de licente, pentru care am primit 5 milioane de euro. În acelasi timp, am virat la bugetul de stat peste 3,22 milioane de lei, aproximativ 900.000 de euro, impozitul de 16%, cât prevedere legea. Şi vreau să ştiţi ca nici din media nu m-am îmbogăţit. Iar ultima chestiune, privind averea mea, conacurile mele de la Râşnov, o să invit toata presa să filmeze şi la interior, nu doar de peste gard. Sunt două case de lemn, dintre care una din bârne şi două grajduri. Acolo este o fermaă, cu multe păsări, găini, lebede, fazani. Sunt şi câteva căprioare, dar tot ce este acolo este perfect legal. Voi invita presa zilele următoare să vada ce este acolo“, si-a incheiat Căncescu declaraţia de presă, fără să răspundă la alte întrebări.


 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite