Încă o persoană „sechestrată” la Braşov, după cele două fete de la Tărlungeni. Cât a plătit aceasta pentru alarma falsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se distra în bar şi a sunat la 112 să reclame că este răpit FOTO Pro TV
Se distra în bar şi a sunat la 112 să reclame că este răpit FOTO Pro TV

După fetele care s-au distrat reclamând că sunt sechestrate de do ibăieţi, a venit rândul unui bărbat să se distreze într-un bar şi să sune la 112 pentru a reclama că a fost răpit

Se pare că a devenit o modă în judeţul Braşov ca anumite persoane să sune la 112 şi să spună că sunt sechestrate. Aceste glume nesărate şi costisitoare pentru societate sunt făcute atât de femei, cât şi de bărbaţi. Marţi, două fete din Tărlungeni au sunat la 112 şi au spus că sunt sechestrate într-o maşină, de doi băieţi. Miercuri, la prânz,a venit rândul unui bărbat din Cincu să alerteze poliţiştii fără motiv. Tânărul s-a dus într-un bar şi i-a anunţat pe poliţişti că este sechestrat într-un imobil din localitate. 

„La data de 15 iunie 2021, în jurul orei 12.00, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Voila au fost sesizaţi, prin apelul unic de urgenţă 112, de către o persoană de sex masculin, cu privire la faptul că ar fi lipsită de libertate într-un imobil din localitatea Cincu, judeţul Braşov. În temeiul sesizării, au fost demarate, de îndată, procedurile legale în astfel de cazuri, poliţiştii reuşind să identifice apelantul în persoana unui bărbat, în vârstă de 37 ani, din localitatea Cincu, judeţul Braşov, ulterior acesta fiind depistat într-un bar din localitatea de domiciliu. Din cercetările efectuate în cauză, cadrele de poliţie au stabilit faptul că bărbatul, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a apelat SNUAU 112, alertând fals forţele de ordine cu privire la faptul că ar fi sechestrat”, a precizat reprezentanta Poliţiei Braşov, comisar Alina Ivan. 

Ca urmare a alertării false a forţelor de ordine, bărbatul s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei. 

„Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că Sistemul Naţional Unic pentru Situaţii de Urgenţă este destinat unor urgenţe reale. Sesizarea unor aspecte grave, dar care nu sunt reale se pedepseşte conform legii. Atragem atenţia asupra faptului că sesizarea unei false infracţiuni conduce la angrenarea unor forţe şi mijloace sporite, în detrimentul unei situaţii reale urgente, cu potenţiale consecinţe grave asupra vieţii sau sănătăţii unei persoane”, a mai transmis Alina Ivan.

Vă mai recomandăm:

Suma uriaşă plătită de o octogenară păcălită prin metoda Accidentul. Escrocii şi-au luat un Audi din banii ei

Nereguli la Protecţia Copilului Braşov. Ce a descoperit echipa de control de la autoritatea naţională

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite