Încă două reţineri în dosarul de corupţie de la Consiliul Judeţean Braşov. Şi deputatul Ion Diniţă a trecut pe la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După preşedintele Aristotel Căncescu, au mai primit ordonanţe de reţinere şi Radu Ispas, managerul public al judeţului, dar şi Gabriel Bâgiu de la compania Ramb Sistem, una dintre firmele acuzate că au fost favorizate de Consiliul Judeţean Braşov.

UPDATE 11.50 Mihai Pascu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean a declarat astăzi într-o conferinţă de presă că nu s-au formulat niciun fel de învinuiri la adresa lui în dosarul de corupţie de la Consiliului Judeţean. El şi-a reluat astăzi activitatea şi nu are nicio interdicţie. Pascu a mai spus că firmele vizate sunt SC Gotic SA şi Sc Ramb Sistem SRL. De asemenea Pascu a mai declarat că în cazul în care Aristotel Căncescu va fi arestat se va întruni o şedinţă de Consiliu Local pentru a alege un preşedinte temporar. Propunerea de arestare pentru Aristotel Căncescu şi Radu Ispas se va judeca astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

După percheziţiile de ieri dimineaţă şi audierile maraton de la DNA, Aristotel Căncescu a fost reţinut. Au mai primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Radu Ispas, managerul public al judeţului, şi Gabriel Bâgiu de la Ramb Sistem SRL (companie care s-a ocupat de reabilitarea bazei Olimpia din Braşov şi a zidurilor cetăţii medievale de sub Tâmpa a oraşului).

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Mihai Pascu a fost audiat nouă ore, dar nu a fost reţinut. El a declarat că ancheta nu are nicio legătură cu activitatea sa. „E vorba de două contracte încheiate de administraţia judeţeană, o reabilitare de drum 131 C şi un contract ce priveşte amenajarea unor terenuri de sport. Ambele contracte sunt din perioada 2006-2007. Mai este vorba de un contract din 2008, deci cu mult înainte ca eu să fiu ales vicepreşedinte. Contractele au fost verificate de Curtea de Conturi, care a semnalat la terminarea raportului, în acest an, nişte probleme”, a precizat Mihai Pascu, care deţine funcţia din 2012.

Şi deputatul Ion Diniţă a fost ieri la DNA Braşov, dar a plecat după două ore de audieri. Firma ma SC Gotic SA a fost percheziţionată. În vizor sunt mai multe contracte de întreţinere şi reparare de drumuri, dar şi de reabilitare a unor clădiri monument istoric. Gotic SRL a încheiat 13 contracte cu Consiliul Judeţean Braşov, începând cu 2007, în valoare de peste 112 milioane de lei. 

Ion Diniţă  este unul dintre cei mai bogaţi parlamentari şi deţine 15 imobile: nouă apartamente, trei case de locuit şi trei case de vacanţă. În declaraţia de avere a mai menţionat  40 de terenuri în Sighişoara. Constanţa, Braşov, Brăila, dar şi în străinătate, în Marea Britanie, suprafaţa totală depăşind 260.000 de metri pătraţi. Tot în acelaşi document mai menţionează două autoturisme din 2010 şi venituri anuale de 840.000 de euro. Diniţă nu are datorii la stat şi mai deţine lucrari de artă contemporane, obiecte de cult, bijuterii şi ceasuri în valoare de 90.000 de euro, dobândite în perioada 1990-2012.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite