Încă 60 de zile de control judiciar pentru primarul George Scripcaru în dosarul termoficării

Încă 60 de zile de control judiciar pentru primarul George Scripcaru în dosarul termoficării

George Scripcaru este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită. FOTOArhivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura controlului judiciar în cazul primarului George Scripcaru şi a altor inculpaţi din dosar. Procesul în acest caz începe în septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul George Scripcaru, dar şi mare parte din ceilalţi 12 inculpaţi vor mai fi încă 60 de zile sub control judiciar. Decizia a fost luată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi este definitivă. Hotărârea nu îl împiedică pe George Scripcaru că îşi exercite funcţia de prima deoarece nu are interdicţii în acest sens impuse prin controlul judiciar. 

Primarul George Scripcaru a fost trimis în judecată în luna februarie într-un dosar de corupţie care vizează modul în care au fost îngropate societăţile de termoficare ale Braşovlui. Procurorii îl acuză pe primar, dar şi pe mai mulţi funcţionari publici şi administrator de firmă că au falimentat CET Braşov în favoarea unei companii private de termoficare.

Potrivit procurorilor, în perioada 2010-2011 reprezentanţii SC CET SA şi TETKRON SRL, societăţi având ca unic asociat Municipiul Braşov, au încheiat cu o companie privată contracte de vânzare cumpărare sau prestări servicii cu încălcarea normelor legale. Dosarul va fi judecat la Curtea de Apel Braşov. Au fost puse sechestre asiguratorii pe averea inculpaţilor. Primarul George Scripcaru este acuzat de abuz în serviciu, instigare la tentativă de abuz în serviciu şi luare de mită. În acelaşi dosar a mai fost trimisă în judecată şi Adina Durbacă, viceprimar al Braşovului pentru instigare la abuz în serviciu.

Lista inculpaţiilor este lungă pe ea regăsindu-se şi angajaţi cu funcţii de conducere în Primăria Braşov.Attila Radnoti, director la Direcţia Tehnică a Primăriei, adjuntul său Liliana Horgam şi Isabela Mărăşescu, şef Serviciu achiziţii publice sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi uz de fals.

În acelaşi dosar vor mai fi judecaţi şi  alţi patru funcţionari publici, unii dintre ei membrii al Consiliului de Administraţie al Tetkron, dar şi patru administratori de firmă, Silviu Pop, Mihaela Vulpescu, Cristina Antonie şi Mihai David.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: