Încă 30 de zile de arest pentru Aristotel Căncescu. Va rămâne după gratii cel puţin până în Ajun de Crăciun

Încă 30 de zile de arest pentru Aristotel Căncescu. Va rămâne
după gratii cel puţin până în Ajun de Crăciun

Aristotel Căncescu rămâne în arest. FOTOArhivă.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis prelungirea mandatului de arestare cu încă 30 de zile pentru preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sentinţa a fost amânată cu o zi, dar magistraţii nu au aprobat cererea de eliberare. Cele noi 30 de zile de arest vor curge din 24 noiembrie şi până în 23 decembrie. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în 48 de ore de comunicare. Aristotel Căncescu se află în arest din 24 octombrie.

Conform procurorilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie, preşedintele CJ Braşov este acuzat de cinci fapte de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu. Aristotel Căncescu ar fi primit mită un teren de tenis, construit la reşedinţa sa din Râşnov, de la una dintre firmele pe care le favoriza la licitaţii. Este vorba despre firma Ramb Sistem, reprezentată de Gabriel Bîgiu, care ar fi primit preferenţial două contracte, în 2007 şi 2008. Procurorii susţin că Aristotel Căncescu ar fi dispus decontarea abuzivă a aproximativ 665.000 de lei către firma Ramb Sistem. Conform documentelor aflate la dosar, Ramb Sistem SRL ar fi fost favorizată la atribuirea contractului „Reabilitare, amenajare refuncţionalizare Complex de agrement Tâmpa”, în valoare de peste 8 milioane de lei, suplimentată prin act adiţional cu încă 5,5 milioane de lei. Procurorii mai arată că, „urmare a acţiunii infracţionale abuzive a inculpatului Aristotel Căncescu, s-a achitat din bugetul public al Consiliului Judeţean Braşov suma de 263.857,93 lei, ce reprezintă plată nejustificată“, notează procurorii.

Anchetatorii au descris şi modul în care Aristotel Căncescu a favorizat şi forma Gotic a deputatului PSD Ioan Diniţă. Căncescu este acuzat că a dat ilegal mai multe contracte, în valoare de 28 milioane de lei, firmei Gotic SA,, umflate de 10 ori, erau pentru deszăpezirea şi salubrizarea unei bucăţi de drum de doar 20 de kilometri. În schimb, Căncescu a primit mită 384.000 de lei, mascată sub forma unor contracte de publicitate cu televiziunea sa.

Aristotel Căncescu este unul dintre cei mai bogaţi preşedinţi de Consilii Judeţene din ţară. A intrat în politică în 1993, iar din anul 2000 este în fruntea Consiliului Judeţean Braşov. El este liderul filialei judeţene Braşov a PNL, iar în legislaturile 1992-1996 şi 1996-2000 a fost senator. Are în cont 4 milioane de euro bani pe care i-a încasat după ce a vândut o reţea de posturi radio sub siglă Mix FM. Tranzacţia a fost controversată în 2007, dar procurorii au decis neînceperea urmăririi penale. Căncescu mai deţine şi două case de locuit de 430 de metri pătraţi (una în centrul istoric al Braşovului şi alta la poalele Bucegilor pe Valea Glăjeriei din Râşnov), dar colecţii de artă. Mai are şi un cont de 630.000 de euro.

CITIŢI ŞI:

UPDATE Aristotel Căncescu, arestat preventiv. Baronul CJ Braşov: „Faptul că am plătit pe lucrări nefăcute... Doar de neglijenţă în serviciu putem fi acuzaţi”

Cum funcţiona mafia lui Aristotel din Consilul Judeţean Braşov

Aristotel Căncescu a anunţat că se retrage şi din Media şi cedat  cu titlu gratuit licenţa postului MIX 2 unor colaboratori.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: