80 de milioane de lei, investiţiile pentru următorii trei ani la Spitalul Judeţean Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei de Sănătate a Consiliului Judeţean Braşov, Mariana Câju, a declarat astăzi, că planurile de dezvoltare pentru toate spitalele administrate de Consiliul Judeţean au fost aprobat de plen pentru următorii trei ani.

Câju a precizat că, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, pe lângă modernizarea şi reabilitarea clădirilor şi dotarea cu echipamente, precum şi punerea în funcţiune, în imediata perioadă a Centrului de transplant renal, despre care s-a mai vorbit, vor fi realizate noi investiţii şi se vor dezvolta servicii medicale prin care unitatea sanitară doreşte să acceseze noi programe de sănătate.

„De exemplu, Spitalul Judeţean are o secţie de Neurologie, iar anul trecut Ministerul Sănătaţii a dat un ordin prin care dispune înfiinţarea in cadrul secţiilor de neurologie din cadrul spitalelor judeţene de urgenta a unor unităţi pentru pacienţii cu accidente Vasculare cerebrale acute, UAVCA.Dupa înfiinţarea acestei unităţi , spitalul va putea fi inclus in programul national AP-ACV prin care vor fi finanţate din bugetul Ministerului Sănătăţii cazurile critice de accident vascular cerebral acut. Sunt costuri specifice care nu pot fi suportate de spitale, prin contractele cu CAS. Un alt obiectiv este reînfiinţarea secţiei de Radioterapie. Avem la Braşov in evidentele oncologice. aproximativ 9.500 de pacienţi bolnavi de cancer, de unde necesitatea reînfiinţării acesteia. Va fi adus la Braşov un accelerator nuclear de particule în 2017, prin Minsiterul Sănătăţii, iar foarte mulţi doctori care au plecat în privat după ce aparatul de cobaltoterapie nu a mai funcţionat şi-au exprimat dorinţa de a se reîntoarce în sistemul public (asta după ce clinica privată de oncologie a intrat în insolvenţă – n.a.)”, a precizat Mariana Câju.

Aceasta a mai menţionat că un alt sector considerat prioritar este dezvoltarea programelor de cercetare, cel mai important fiind cel de cardiologie vasculară. În acest domeniu, Spitalul Judeţean este în faza de avizare a sălii de angiografie, din cadrul secţiei de cardiologie intervenţionala , care va deveni operaţională în cel mult o lună.

„Un alt proiect foarte important pe care îl susţin este al dr. Dan Grigorescu, care ne propune crearea unui centru regional de arşi, în cadrul secţiei de chirurgie plastică, reconstructivă şi arsuri, pentru că Braşovul este un centru industrial puternic, unde oricând se pot produce explozii şi incendii. Această secţie are 34 de paturi, cu un compartiment de arşi de 5 paturi. Trebuie realizat la Braşov, nu la Târgu Mureş, şi din cauză că distanţa de la Braşov la Mureş este de 175 km şi depăşeşte cu 60 km limita maximă până la care pot fi transportaţi pacienţii la un spital de nivel superior, iar această secţie are şi o activitate de invatamant postuniversitar iar anul acesta sperăm să îl introducem în programul de arsuri al Ministerului Sănătăţii”, a afirmat Câju.

Totalul investiţiilor pe care edilii doresc să le realizeze pentru Spitalul Judeţean Braşov sunt de aproximativ 80 de milioane de lei pentru următorii trei ani, din surse proprii ale unităţii medicale, fonduri europene, de la Ministerul Sănătăţii şi de la bugetul Consiliul Judeţean.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite