80 de cazuri de gripă într-o săptămână. A fost atins un nou record

80 de cazuri de gripă într-o
săptămână. A fost atins un nou record

Gripa se manifestă cu stare de rău şi febră mare. FOTOShutterstock.

Dacă în săptămâna de la finele lunii ianuarie s-au înregistrat 67 de cazuri de gripă, o cifră considerată record, în ultima săptămână numărul îmbolnăvirilor a fost de 80.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul cazurilor de gripă creşte de la o săptămâna la alta. În ultima săptămână s-au înregistrat 80 de cazuri de gripă, faţă de 67  în săptămâna anterioară. Îmbolnăvirile au fost confirmate pe baza simptomelor clinice. Dintre cei 80 de pacienţi, 46 sunt copii.

Potrivit datelor de la Direcţia de Sănătate Publică, tot săptămâna trecută s-au mai înregistrat  1.1618 cazuri de viroză respiratorie, aproape 1000 fiind în rândul copiilor. 41 de copii au fost internaţi, 22 fiiind bebeluşi.  Şi numărul de cazuri de pneumonie a crescut cu aproape 100 ajungând la 438. 156 de persoane au avut nevoie de internare majoritatea fiind copii şi bătrâni.

Gripa este o boală virală care debutează cu febră de 38-39 de grade, stare general proastă şi dureri musculare. Medicii ne sfătuiesc să evităm deplasările lungi atunci când este ger şi să evităm pe cât posibil locurile aglomerate. Dacă ne îmbolnăvim este important să nu ne tratăm după ureche, să luăm antibioce după capul nostru şi să mergem la medic. În această perioadă sucurile de citrice sunt recomandate deoarece au multă vitamina C.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: