40 de primari braşoveni, în delegaţie la Madrid

O delegaţie formată din oficialităţi locale şi judeţene braşovene efectuează în perioada 25 februarie - 1 martie o vizită în Spania, pentru studierea modului în care pot fi obţinute şi gestionate fondurile pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare rurală acordate prin programul LEADER.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din delegaţie fac parte 40 de primari ai localităţilor braşovene, direct interesaţi de absorbţia fondurilor europene, alături de conducerea Consiliului Judeţean. Vizita se realizează la invitaţia grupului spaniol IDEL, specializat în derularea programului LEADER, cheltuielile fiind suportate de partea spaniolă.

Membrii delegaţiei vor vizita cinci proiecte de dezvoltare rurală din zona Madridului, finanţate prin programul LEADER şi vor discuta cu membrii unui Grup de Acţiune Local (GAL) spaniol de succes. Primarii vor fi informaţi în legătură cu funcţionarea unui GAL şi modul cum sunt luate deciziile în cadrul acestei structuri.

Programul LEADER are o specificitate aparte, care nu se întâlneşte la alte programe, prin faptul că deciziile privind oportunitatea finanţării unor proiecte sunt luate de către un Grup de Acţiune Locală (GAL) format din reprezentanţi ai administraţiei publice alături de reprezentanţi ai mediului privat, respectiv societăţi comerciale şi organizaţii non-profit. În constituirea GAL-ului, sectorul privat trebuie să aibă o pondere majoritară.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările