2.535 de cereri pentru locuinţe la Braşov. Primăria are în proiect construcţia a 236 de apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cererea mare de locuinţe nu poate fi acoperită de către Primărie
Cererea mare de locuinţe nu poate fi acoperită de către Primărie

Prefectura Braşov a cerut ca, până la 30.11.2015, primăriile să trimită o listă cu persoanele care necesită locuinţe, în special pentru chiriaşii evacuaţi din fostele locuinţe.

„Din punct de vedere al solicitării făcute, în fiecare an am întocmit acele liste, pe două segmente – persoanele din evidenţa Direcţiei de Servicii Sociale (DSS) şi cele care sunt în evidenţa RIAL, care au fost evacuate, ale căror locuinţe au fost retrocedate foştilor proprietari şi pentru care s-a creat o situaţie mai mult decât dramatică. Vestea bună este că se spune că, în 2016, va fi un program la nivel naţional, prin care Ministerul Dezvoltării va finanţa proiecte pentru construirea de locuinţe pentru acoperirea aceastui segment de populaţie care este victima aplicării Legii 10  – de retrocedare a fostelor proprieătţi”, a precizat vicepriamrul Adina Durbacă.

În această lună se va discuta în şedinţa Consiliului Local actualizarea listei cu cersolicitări de locuinţe de la Direcţia de Servicii Sociale.

În acest moment, la nivelul municipalităţii sunt înregistrate câteva mii de solicitări pentru locuinţe, centralizate de la RIAL şi DSS. Pentru locuinte aflate in administrarea RIAL, 2379 de solicitari de atribuire, din care: evacuaţi: 592, persoane cu dizabilităţi: 150, bugetari: 144, alte categorii: 704. Pentru 789 de cereri nu s-au depus acte doveditoare pentru încadrarea într-o anumită categorie de locuinţă. De asemenea, există 156 de solicitări pentru locuinţe sociale, aflate în evidenţa DSS.

În ceea ce priveşte construcţia de locinţe, municipalitatea are în vedere următoarele amplasamente: Fundătura Hărmanului – trei blocuri P+2, cu un total de 36 de apartamente, strada

Agricultorilor – trei blocuri, S+P+4, S+P+5, S+P+10, cu 200 de apartamente, dintre care 140 revin municipalităţii şi 60 Ministerului Apărării Naţionale.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite