2013 este anul angajărilor la Braşov. Se deschid trei fabrici noi, se construiesc alte patru hale şi se angajează peste 2.500 de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Autoliv, cel mai mare investitor din Braşov, vor fi angajate în 2013 alte 1.000 de persoane  FOTO BIZBRASOV.RO
La Autoliv, cel mai mare investitor din Braşov, vor fi angajate în 2013 alte 1.000 de persoane  FOTO BIZBRASOV.RO

Marile companii finalizează anul acesta trei fabrici noi la Braşov. Alte patru firme puternice îşi extind masiv capacitatea de producţie.

Numai suedezii de la Autoliv au anunţat 1.000 de angajări Extinderea celor două divizii din Braşov este rezultatul votului de încredere primit de Autoliv România din partea managementului grupului, datorită performanţelor extraordinare de-a lungul timpului“, se arată într-un comunicat al companiei.

Autoliv, unul dintre cei mai mari producători de airbaguri şi centuri de siguranţă din lume, a avut anul trecut vânzări totale de 8,23 miliarde de dolari. Autoliv România produce, în principal, pentru pieţele externe, pentru clienţi ca BMW, Volkswagen, General Motors, Ford, Renault Group, PSA, Fiat sau Volvo.

Şi compania Continental Automotive, care a demarat în acest an producţia la fabrica de la Cristian, cu 100 de angajaţi, vrea să facă în 2013 încă 100-200 de angajări. Grupul german, care a investit 20 de milioane de euro în fabrica de 4.000 de metri pătraţi de la Cristian, este printre cei mai mari cinci furnizori de componente pentru automobile din lume şi al doilea ca mărime din Europa. 

Compania Kronospan îşi va dubla astfel capacitatea de producţie a fabricii din Stupini cu o investiţie de 40 de milioane de euro.  La Braşov, compania produce plăci OSB (plăci din fibre orientate) pentru industria construcţiilor şi plăci PAL simplu pentru industria mobilei.

Compania germană Stabilus se extinde şi ea în România. Germanii investesc 5 milioane de euro în extinderea spaţiului de producţie, urmând să-şi majoreze numărul de angajaţi cu 100-150 de persoane.Vom angaja atât personal TESA, cât şi muncitori, adică montatori subansamble, ingineri electro şi mecanici“, a declarat Cristian Popescu, manager general al companiei Stabilus România. Compania are în prezent 420 de angajaţi. Germanii de la Stabilus sunt prezenţi în România printr-o fabrică înfiinţată la Braşov în 2005.

Fabrici noi la Braşov

Compania Quin România, care deţine o fabrică în Ghimbav, a demarat o investiţie într-o nouă hală de producţie. Aici se va lucra exclusiv pentru comenzile de ornamente de interior pentru industria auto. Valoarea anunţată a investiţiei este de 22 de milioane de euro. În urma investiţiei, compania a anunţat că va crea 300 de locuri de muncă în 2013. 

De asemenea, compania Preh România, care are o unitate de producţie tot la Ghimbav, a anunţat că intenţionează să-şi crească anul viitor numărul de angajaţi cu încă 100 de persoane. Şi Indcar Group va demara anul viitor activitatea într-un centru de producţie de caroserii pentru microbuze în Parcul Industrial Prejmer, de lângă Braşov. Potrivit presei spaniole, investiţia totală în noul centru Indcar se va ridica la 4,6 milioane de euro, urmând să aibă aproximativ 60 de angajaţi. 

Grupul Dräxlmaier inaugurează anul acesta o nouă fabrică şi va crea 150 de noi locuri de muncă. Fabrica braşoveană a reuşit în 2011 să îşi majoreze afacerile cu aproape 20%, de la 41,72 milioane de lei în 2010 la 50,891 milioane de lei, potrivit datelor Ministerului de Finanţe.

Compania Rolem contruieşte o fabrică  8 – 10 milioane de euro, la Cristian. Vor fi create până în 200 de noi locuri de muncă. Rolem produce ornamente de lemn pentru interiorul maşinilor de lux ale brandurilor Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen sau Porsche.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite