2.000 de molizi, plantaţi la Tărlungeni sub supraveghere ministerială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
brasov impaduriri tarlungeni

Secretarul de stat din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Dan Popescu, a participat astăzi, 2 aprilie, la acţiunea de plantare de la Tărlungeni, la Ocolul Silvic Ciucaş.

Secretarul de stat din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Dan Popescu, a participat astăzi, 2 aprilie, la acţiunea de plantare de la Tărlungeni, la Ocolul Silvic Ciucaş.

Acţiunea a fost organizată de Asociaţia Administratorilor de Păduri Private din România, în parteneriat cu Universitatea Transilvania, Facultatea de Silvicultură. Astăzi s-au plantat 2.000 de puieţi de molid.

„În această primăvară, în judeţul Braşov, avem lucrări de împădurire. Sunt atât lucrări noi, cât şi completări, pe o suprafaţă de  328 ha, din care lucrări ale Regiei Naţionale a Pădurilor de 64 ha şi ocoale private de 264 ha. La nivelul Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare avem planificate, pentru această perioadă, pentru judeţele care ţin de Braşov, 2.200 de ha. Doamna ministru Graţiela Gavrilescu şi cu mine avem în vedere prin Fondul de Mediu să împădirim şi zonele cu un grad mai mic de împăduriri“, a declarat secretarul de stat Dan Popescu.

„În anul 2015 ocoalele silvice private vor efectua lucrari de impadurire pe o suprafata totala de 3400 ha. Se vor planta cu acesta ocazie un numar de 1,5 miliarde de puieti. Dintre ocoalele silvice private unde vor avea acţiuni de împădurire, amintim Ocolul Silvic de Regim Ciuc cu o suprafaţă de 173 ha şi 682 mii de puieţi, -Ocolul Silvic de Regim Gheorghieni cu o suprafaţă totală de 115 ha si 447 mii de puieţi. La ocoalele silvice Obârşia Lotrului, Valea Sieului, Tihuţa-Colibiţa, Abrud, Bistriţa-Bârgăului şi Piatra Craiului, se plantează între 50-60 ha şi 200-250 mii puieţi“, a declarat directorul executiv al Asociaţiei, Dorel Fechete.

Mâna de lucru a fost asigurată de studenţii silvicultori. „Aici sunt prezenţi  studenţi din anul 3, care îşi fac practica de împăduriri. Ei vor participa la astfel de acţiuni şi în alte zone, pentru a se obişnui cu ceea ce au de realizat după finalizarea facultăţii”, a precizat Lucian Curtu, decanul Facultăţii de Silvicultură.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite