174 de accidente şi 42 de morţi în şase luni la Braşov. Poliţiştii au identificat punctele negre de pe şosele. La Perşani viteza se va reduce la maxim 30 km/oră

174 de accidente şi 42 de morţi în şase luni la
Braşov. Poliţiştii au identificat punctele negre de pe şosele. La Perşani
viteza se va reduce la maxim 30 km/oră

Cele mai grave accidente s-au produs anul acesta la Perşani. FOTOISU Braşov.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică aBraşov a dezbătut în şedinţa de ieri ce măsuri de pot lua pentru creşterea siguranţei pe şoselele din Braşov, dar şi care sunt cele mai periculoase zone unde se produc frecvent accidente.

Ştiri pe aceeaşi temă

În primele şase luni ale anului 2016, la Braşov au avut loc 174 de accidente. 42 de oameni au murit şi alţi 173 au fost grav răniţi. Alte 73 de persoane au scăpat cu răni uşoare. Cel mai grav accident de anul acesta rămâne cel de la Perşani unde patru persoane au murit şi alte 26 au fost rănite.

Poliţiştii au dat şi peste 32.000 de amenzi şi au reţinut aproape 3.000 de premise auto. Cei mai mulţi şoferi au rămas fără carner pentru că nu au acordat prioritate, au circulat cu viteză prea mare sau au depăşit în zone în care acest lucru este interzis. Peste 200 de şoferi au fost prinşi băuţi la volan.

Poliţiltii au identificat şi zonele în care se produc cele mai multe accidente. În judeţ cele mai multe tragedii rutiere sunt pe DN 1 Braşov-Predeal, dar şi pe porţiunea Codlea-Vlădeni-Perşani. Un alt drum, supranumit şi Drumul Morţii este DN13. Aici cele mai multe accidente sunt în Pădurea Bogăţii, dar şi în zona Feldioara. În municipiul Braşov cele mai multe accidente au loc pe 13 Decembrie, Calea Bucureşti, Bulevardul Griviţei, Bulevardul Saturn şi Calea Făgăraşului.

Prima măsură ce va fi luată va fi reducerea vitezei la maxim 30 de km/oră în zona Perşani unde au avut loc cele mai grave accidente. Tot aici vor fi montaţi parapeţi care vor fi luminaţi pentru a fi văzuţi, dar şi indicatoare care să arate înclinaţia şoselei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: