12,6 milioane de lei pentru repararea provizorie a Drumul Ruşinii

12,6 milioane de lei pentru repararea provizorie
a Drumul Ruşinii

Drumul Ruşinii este cel mai prost drum din judeţul Braşov. FOTOArhivă.

CNADNR va demara luna viitoare, dacă nu vor fi contestaţii la licitaţie, repararea Drumului Ruşinii Şercaia-Hoghiz, devenit DN1S anul trecut tocmai pentru a putea fi reparat.

Drumul aşteaptă o reparaţie capitală de mai bine de 10 ani. Acum se vor investi 12,6 milioane de lei însă reparaţia este provizorie şi este menită să dureze măcar doi ani. Practic se va recicla cu lianţi hidraulici carosabilul existent, iar apoi se va turna un strat de asfalt de 8 cm. Peste acesta va urma un strat de protecţie. Pentru a rezista în timp însă drumul are nevoie de o reparaţie capitală deoarece nu are nici măcar fundaţie. O astfel de investiţie se ridică însă la 22 de milioane de euro, bani care nu există însă.

Drumul Ruşinii, Şercaia-Hoghiz este cel mai prost drum din judeţul Braşov. Leagă două drumuri euroepene şi este singura cale de acces pentru 15 localităţi din zonă. În plus va fi bretea de legătură pentru Autostrada Braşov-Borş. Drumul are o lungime de 25 de kilometri. Este într-o stare deplorabilă, iar şoferii nu au cum să ocolească gropile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: