Cum se apără Camera Executorilor Judecătoreşti Braşov în cazul minorului pe care Protecţia Copilului a venit să-l ia din familie chiar în ziua înmormântării celei care l-a crescut

Cum se apără Camera Executorilor Judecătoreşti Braşov în cazul minorului pe care Protecţia Copilului a venit să-l ia din familie chiar în ziua înmormântării celei care l-a crescut

În urma unui articol apărut în „Adevărul“ în 15 noiembrie 2021, în care se preciza că Protecţia Copilului a mers cu executorul judecătoresc să ia un copil de lângă străbunicul său chiar în ziua în care era înmormântată străbunica minorului, Camera Executorilor Judecătoreşti Braşov a solicitat un drept la replică.

Sunt momente când lumea din jur şi viaţa devin aproape imposibil de suportat. Şi când ne-ar plăcea să uităm de misiunea istorică a teatrului. Reală sau doar închipuită de cei care i se dedică. Ne dorim în acele clipe mai degrabă spectacole euforice, evanescente, ceva care să compenseze prin frumuseţea artei urâtul din jur. Muzica răspunde cel mai bine acestei dorinţe şi foarte rar teatrul.

acum 16 zile · comentarii (3)

► Campania va avea loc în perioada 12 – 21 noiembrie ►Reduceri pentru Revelion 2022, pentru sărbătorile de Paşte, cât şi pentru circuite turistice care vor avea loc până în toamna anului 2022 ►Printre destinaţiile incluse: Mexic, Peru, Zanzibar, Africa de Sud, Egipt, Uzbekistan, Turcia, Madeira şi Maroc

acum 16 zile · comentarii (0)

Ce mare ghinion pe ţara noastră, că nu mai are miile de haite de câini fără stăpâni, care terorizau Capitala în special şi marile oraşe, când muşcau până la moarte oamenii pe străzi! Păi dacă ştiau ce vremuri vin oamenii, autorităţile nu i-ar fi strâns de pe străzi, nu i-ar fi eutanasiat sau i-ar fi lăsat liberi pe câmpurile patriei, să moară de foame!

acum 16 zile · comentarii (2)

Este vorba despre o discuţie foarte importantă, mai ales în contextul actualului cam haotic la nivelul relaţiilor internaţionale: în paralel cu NATO care-şi va anunţa Noul Concept Strategic, şi Uniunea Europeană doreşte să facă acest lucru, stabilind criteriile de colaborare, dar şi definiţiile comune în contextul cărora urmează să se dezvolte noua armată europeană de 5.000 de militari, producţia de înaltă tehnologie în domeniul militar.

acum 17 zile · comentarii (22)

Ludovic Orban este în plină ofensivă. Politică şi electorală. Atacă şi torpilează cu toată forţa noua de conducere a partidului. Alegerile din data de 25 septembrie au dinamitat întreaga stabilitate a formaţiunii care s-a instalat la guvernare după alegerile parlamentare. Şi a erodat toată încrederea pe care electoratul a fost dispus să o investească  în Partidul Naţional Liberal.

acum 17 zile · comentarii (27)

USR, partidul în care o întreagă generaţie şi-a pus speranţe, oameni care fie nu se regăseau reprezentaţi de partidele clasice, PNL, PDL, PSD, ALDE, PMP, fie nu votau şi nu erau interesaţi de politică, a eşuat lamentabil la guvernare, în scurta coabitare cu PNL. Ironia e cu atât mai radicală cu cât partea din USR care a luat deciziile eronate care au dus la acest deznodământ se auto-defineşte intern ”USR la guvernare”.

acum 17 zile · comentarii (77)

Formarea coaliţiei PSD-PNL în România e a treia coaliţie stînga-dreapta pe care o urmăresc, după cele două germane (SDP-CDU, în 2017, şi liberali-verzi-SDP în 2021). Nu am fost pe aproape la crearea USL, nici a coaliţiei lui Băsescu cu PSD din anul 2009. Dar văzînd retrospectiv rezultatele pot spune că nu au fost deloc catastrofele pe care le prezintă unii.

acum 17 zile · comentarii (0)

Noi suntem vinovaţi (mă rog, imensa noastră majoritate), fiindcă suntem exact ca politicienii pe care dăm vina. Noi suntem asemenea lor, iar atunci când cineva vine să facă treabă, să îndrepte lucrurile, îl dăm jos sau îi susţinem pe acei care îl dau jos, deoarece măsurile de îndreptare a lucrurilor (îndreptarea lor) ne sunt în dezavantaj, nu ne convin.

acum 17 zile · comentarii (52)

Sub conducerea lui Florin Cîţu, PNL nu-şi respectă nici propriul statut.  Este exemplul grăitor pe care îl dă populaţiei de la care are pretenţia să respecte legile şi alte acte normative emise de autorităţi. Statutul este lege pentru un partid, respectarea lui este obligatorie pentru orice membru de partid, darămite pentru conducerea acestuia.

acum 18 zile · comentarii (89)

Balcanii de Vest sunt din nou în pragul unei posibile răbufniri violente. De data aceasta nu este vorba despre Kosovo şi statalitatea sa declarată unilateral şi recunoscută de un număr mare de state, dar nu şi de altele din comunitatea internaţională, ci despre Bosnia-Herţegovina, care a intrat în trepidaţie.

acum 18 zile · comentarii (37)

În numărul de astăzi, vă prezentăm declaraţiile oficiale ale purtătorilor de cuvânt aiMinisterului chinez al Afacerilor Externe din perioada 27 octombrie - 1 noiembrie 2021, şi înfinal, un important material apărut în presa chineză despre dezbaterea cu privire la cooperareaeconomică şi comercială China-ASEAN.

acum 18 zile · comentarii (7)

Poate vă amintiţi că am fost parte activă, extrem de entuziastă, a coaliţiei occidentale chemată sub steagul SUA pentru a îndepărta cât mai rapid ameninţarea teribilă invocată în acel moment, adică prezenţa unui arsenal important de arme de distrugere în masă pe care regimul lui Saddam Hussein - nimeni nu avea niciun fel de îndoială - era gata să le folosească pentru a extermina întreaga civilizaţie occidentală.

acum 19 zile · comentarii (8)

PENTALOG, companie internaţionala specializată în furnizarea de servicii şi soluţii digitale, se alătură programului Generaţia Tech Braşov 2021 şi oferă 100 de burse gratuite la cursurile de calificare în competenţe digitale şi de programare IT pentru braşovenii în căutare de specializare sau reconversie profesională.

acum 3 luni · comentarii (0)

Digital Nation anunţă lansarea programului de Burse Generaţia Tech, pentru forţa de muncă locală în căutare de specializare şi reconversie profesională în domenii cheie din IT.

acum 5 luni · comentarii (0)

Agenda noastră publică e mereu plină de surprize, de la dramele Biancăi şi ale lui Victor Slav, la noul 007 fără talent, domnul Ponta. Asta ne face însă de multe ori să uităm de indignarea legitimă faţă de unele măsuri. De ce? Pentru că între timp, şi relativ rapid, „s-a mai întâmplat ceva". Este ceva normal, mai ales în societatea alertă în care trăim.

acum 7 ani · comentarii (1)

Braşov, Strada Prundului, nr. 9, intersecţie cu Strada Trotuş, nr. 2. Un imobil verde, ce poartă patina timpului, şi o parcare amenajată cu locuri libere. O duminică perfectă de august. Vacanţă, în sfârşit, vacanţă! Te bucuri de prieteni, de  frumuseţile ţării, de natură, de oraşe medievale devenite oraşe europene.

acum 7 ani · comentarii (1)
Modifică Setările