Zeci de ghiozdane care purtau mărci identice sau similare celor protejate au fost confiscate de poliţişti

Zeci de ghiozdane
care purtau mărci identice sau similare
celor protejate au fost confiscate de poliţişti

Foto: arhivă Adevărul

Înainte de reluarea anului şcolar, oamenii legii au efectuat o serie de verificări la firmele care comercializează ghiozdane, constatând că cei care le vindeau fie foloseau embleme care imită firme cunoscute, fie nu au putut face dovada că aveau dreptul legal de a le vinde.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 28 august, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Brăila au efectuat o serie de controale, pe raza municipiului, pentru prevenirea comerţului ilicit.

În urma verificărilor efectuate, aceştia au identificat 45 de ghiozdane care purtau mărci identice sau similare celor protejate pentru care reprezentantul societăţii nu a putut prezenta documentele justificative, în baza cărora este autorizată comercializarea acestora.

”La aceeaşi societate au fost identificate alte 36 de ghiozdane a căror provenienţă nu a putut fi dovedită. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare conform legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

De asemenea, administratorul societăţii a fost sancţionat cu amendă, în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar bunurile, în valoare de 1.800 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările