VIDEO Fenomen meteo straniu la Brăila: zăpada este galbenă-roşiatică. Un artist român a publicat imaginile pe net

VIDEO Fenomen meteo straniu la Brăila: zăpada este galbenă-roşiatică. Un artist român a publicat imaginile pe net

Zăpadă în tente de roz şi portocaliu FOTO Costel Crângan

Karym, artistul care a lansat în toamna anului trecut piesa „La două capete” alături de Celia, este surprins de fenomenul meteo straniu care a avut loc la Brăila, oraşul lui natal. El a postat pe internet şi un filmuleţ cu fenomenul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ciudatul fenomen al ninsorii colorate a lovit şi Brăila, imagini cu zăpada cu tente de roz fiind postate pe site-urile de socializare de artistul român Karim, care este originar din oraşul dunărean.

„Nu ştiam că, atenţionarea de cod galben de ninsori înseamnă şi zăpadă galbenă la propriu... La voi cum e?”, a scris Karym pe reteaua de socializare, adăugând la postare şi un VIDEO.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Brăila dă asigurări că nu există niciun motiv de îngrijorare. 

„Culoarea zăpezii este dată de particulele de praf saharian care au fost antrenate de curenţii de aer ajungând deasupra ţării noastre. Aceste particule au fost preluate de precipitaţii. Este un fenomen meteorologic nepericulos, nu se poate vorbi despre o poluare”, a declarat Dumitru Bâja, purtătorul de cuvânt al APM Brăila.

Meteorologii au anunţat încă de joi că nuanţa de portocaliu ce este posibil să apară la zăpadă este dată de praful saharian adus de un ciclon puternic care are loc în zona bazinului mediteraneean.

„În partea de sud a Peninsulei Balcanice, există în suspensie concentraţii semnificative de praf saharian. În zona de sud a Peninsulei Balcanice, în zona Turciei şi spre bazinul estic al Mării Negre sunt concentraţii importante de praf saharian. Acestea sunt antrenate pe o circulaţie sud-vest nord-est, motiv pentru care în partea de sud-est a Peninsulei Balcanice, în zona Turciei, se vor înregistra la nivelul solului concentraţii mai mari de praf saharian, pentru că în aceste zone sunt precipitaţii care să ajungă la sol”, a afirmat meteorologul Gabriela Băncilă joi după-amiază.

„Foarte probabil, şi la sud de ţara noastră, în suspensie, existând praf saharian, dar la concentraţii mai mici, să se consemneze depozite la nivelul solului. Toată acestă situaţie se datorează acţiunii puternice a unui ciclon în zona bazinului mediteraneean, pe partea sa de avans, pe circulaţia sudică intensă. Este antrenată o masă de aer din partea de nord a Africii, respectiv aceste particule de praf saharian”, a mai spus meteorologul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: