VIDEO Brăila, împânzită cu sute de camere de supraveghere. Un bărbat a fost surprins când fura gazonul, pe care l-a dat apoi de mâncare la găini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Un brăilean este surprins când aruncă gunoiul într-un loc neautorizat Foto: captură video
Foto: Un brăilean este surprins când aruncă gunoiul într-un loc neautorizat Foto: captură video

În oraş au fost instalate peste 300 de camere de luat vederi pentru a-i depista pe cetăţenii care aruncă gunoiul în locuri neautorizate, dar şi pe cei care fură sau distrug bunurile din proprietatea municipalităţii.

Zeci de brăileni sunt amendaţi săptămânal cu până la 2.500 de lei pentru că îşi aruncă gunoiul pe unde apucă.

”Permanent încercăm să facem un oraş mai frumos….. Şi totuşi sunt “unii” care vor să avem un oraş curat în timp de ei aruncă gunoiul peste tot ….. Uşor cu vorbele, greu cu faptele ….. În ultima perioadă, datorită celor peste 300 de camere, zeci de brăileni primesc săptămânal “procese verbale” cu sume de până la 2.500 lei (amendă maximă în această situaţie). Unii ar fi tentaţi să spună şi ce dacă ….. Nu le vor plăti !!! Iar noi, ca o administraţie corectă, îi informăm că sumele acestea sunt purtătoare de penalităţi şi niciodată nu vor putea să vândă un apartament, o casă sau o maşină decât după ce plătesc amendă şi penalităţile!!! Toată viaţa lor aceste amenzi vor rămâne în evidenţă fiscală a primăriei!!!”, a declarat Marian Dragomir, primarul municipiului Brăila.

Municipalitatea s-a gândit în plus să îi ”promoveze” pe cei care calcă pe bec. Astfel, filmările în care apar brăileni care aruncă gunoiul în locuri neautorizate vor fi făcute publice.

”Unii mint, alţii încearcă scuze penibile ….. Jenant !!! Ce să mai spunem de cel care a furat rulourile de gazon montate de două săptămâni la Cimitirul Sfânta Maria pentru a le da la găini !!! În loc să fure gazonul mai bine citea câteva citate ale marilor personalităţi brăilene pentru a face o comparaţie şi observa cât de nesimţit poate fi. Ştiu, acum unii vor spune că primarul i-a făcut nesimţiţi pe cei care aruncă gunoi, şi nu este frumos din partea mea .…. dar ei dacă îi apreciază să-i ia acasă !!!”, mai spune edilul.

La şedinţa de consiliu local din 20 iulie, aleşii locali vor vota achiziţia altor 130 de camere de supraveghere care vor fi montate în Brăila. ”Sunt convins că într-un an o să recuperăm costurile de la cei fără bun simţ care vor mai arunca gunoiul pe stradă”, susţine Marian Dragomir.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite