Un sudor de 32 de ani a murit după ce a luat foc într-o navă din Şantierul Naval Brăila. Familia acuză firma angajatoare că nu i-a dat echipament de protecţie

Un sudor de 32 de ani a murit după ce a luat foc într-o navă din 
Şantierul Naval Brăila. Familia acuză firma angajatoare că nu i-a dat 
echipament de protecţie

Şantierul Naval Brăila  FOTO Florentin Coman

Georgian Pisică, un muncitor în vârstă de 32 de ani, s-a stins din viaţă după patru zile agonizante, la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Tânărul a luat foc în timp ce suda într-un compartiment al unei nave în construcţie din Şantierul Naval “Vard” Brăila.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul s-a produs miercuri, 2 aprilie, iar decesul a survenit duminică, 6 aprilie. Brăileanul era angajat al SC “Ralucont”, una dintre firmele subcontractoare ale “Vard” Brăila, şi lucra de 10 ani ca sudor la această societate. El intenţiona să plece în străinătate, pentru un trai mai bun, însă n-a mai apucat să îşi împlinească acest vis.

                                             

                                                                      Georgian Pisică  FOTO facebook

Familia tânărului acuză firma angajatoare că poartă răspunderea morţii acestuia. “Echipament de protecţie nu avea, ştiu că purta o salopetă, haine pe dedesubt, o bluză, un hanorac şi blugi. Acolo unde lucra el trebuia să fie supravegheat de cel puţin două persoane. Nu s-a întâmplat asta, a fost lăsat singur într-un buncăr! Nu i-a fost nimeni alături, a ieşit singur cu focul pe el în curte. Lucra într-un mediu foarte riscant, vasul ăsta trebuia să fie prevăzut cu aerisire, dar nu există aşa ceva. Au zis că ar fi intrat cu ţigara aprinsă acolo, deci vina pică tot pe fratele meu, ca să iasă ei deasupra. Aşteptăm să se finalizeze anchetele, să vedem dacă se face dreptate”, a declarat pentru presa locală brăileană Paul Pisică, fratele lui Georgian. Acesta spune că firma “Ralucont” a oferit familiei un ajutor bănesc pentru înmormântare, iar colegii au strâns şi ei câteva sute de lei.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila anchetează cazul, împreună cu Poliţia. “Se vor face o serie de expertize menite să lămurească exact condiţiile în care s-a produs nefericitul eveniment. În funcţie de complexitatea acestor expertize, sperăm să finalizăm ancheta în decurs de 15 zile”, a declarat Dumitru Văduva, inspectorul şef al iTM Brăila.

Citiţi şi

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: