Un şofer cu bolid Alfa Romeo a lovit violent un tânăr pe trotuar şi l-a lăsat să moară. Maşina avariată grav, abandonată în staţia de autobuz

Un şofer cu bolid Alfa Romeo a lovit violent un tânăr pe trotuar şi l-a lăsat să moară. Maşina avariată grav, abandonată în staţia de autobuz

Georgian Negrei este dus la instanţă cu propunere arestare preventivă FOTO obiectivbr.ro

Judecătoria Brăila l-a condamnat la o pedeapsă cu suspendare pe un bărbat de 32 de ani, care s-a urcat băut la volan, conducându-şi bolidul cu viteză pe străzile din Brăila. La un moment dat, a pierdut controlul asupra volanului, iar maşina a urcat pe trotuar şi a spulberat un tânăr de 28 de ani.

Judecătoria Brăila l-a condamnat, pe 11 mai, pe Georgian Negrei (32 de ani) la 2 ani, 4 luni şi 22 de zile de închisoare, cu suspendarea executării sub supraveghere, pentru ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului.

Asiguratorul City Insurance a fost obligat la plata a 15.490 de lei către SC Braicar SA, societatea publică de transport public din Brăila, reprezentând avarierea staţiei de autobuz unde a avut loc accidentul rutier. De asemenea, City Insurance trebuie să achite şi daune morale de 65.000 de lei către rudele tânărului de 28 de ani care şi-a pierdut viaţa în evenimentul rutier. Decizia instanţei nu este definitivă.

Accidentul rutier petrecut pe 18 iunie 2019 în Brăila a şocat comunitatea locală şi a stârnit un val de revoltă în rândul taximetriştilor brăileni, care au iniţiat şi o petiţie online pentru arestarea şoferului vinovat de producerea accidentului rutier.

Georgian Negrei s-a urcat băut la volan, iar în intervalul orar 2,30-3,08, a condus autoturismul marca Alfa Romeo GT pe drumurile publice din judeţul şi municipiul Brăila (traseul Gropeni - Brăila, strada Călăraşilor, până în zona intersecţiei cu strada Celulozei).

”Autoturismul condus de către inculpat a surprins şi accidentat o persoană aflată pe trotuar. Victima a încercat să evite impactul, deplasându-se înapoi cu spatele, însă a fost lovită în zona picioarelor cu partea faţă dreapta a autoturismului, proiectată în partea laterală dreapta a parbrizului cu capul, apoi cu o zonă mai dură a corpului (genunchi, cot, tălpi) în partea stângă a parbrizului. Victima a fost aruncată în sus, s-a oprit în cupola unei umbrele şi a revenit lovind cu capul o masă metalică, timp în care autoturismul s-a oprit în primul stâlp al copertinei staţiei de autobuz, fiind avariat grav în partea din faţă”, a stabilit procurorul de caz în rechizitoriu.

 

Bolidul condus de şoferul beat, Alfa Romeo GT, s-a oprit într-unul din stâlpii staţiei de autobuz FOTO obiectivbr.ro

După producerea accidentului, Georgian Negrei a fugit de la locul accidentului, lăsând victima accidentului să agonizeze. Trei zile mai târziu, taximetristul care fusese transferat la un spital din Galaţi, a murit.

Şoferul de 32 de ani s-a predat a doua zi la Poliţie, fiind reţinut şi dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Iniţial, acesta a fost plasat sub control judiciar, dar instanţa superioară a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: