Un puşcăriaş din Penitenciarul Galaţi a înşelat un puşti de doar 12 ani prin metoda „Accidentul”

Un puşcăriaş din Penitenciarul Galaţi a înşelat un puşti de doar 12 ani prin metoda „Accidentul”

Puştiul a fost contactat telefonic de un puşcăriaş care, în mod normal, nu ar fi trebuit să aibă posibilitatea să facă acest lucru  FOTO adevarul.ro

Infractorii din penitenciare specializaţi până de curând în înşelarea persoanelor vârstnice prin metoda „Accidentul” încep să îşi mute interesul spre alte categorii de vârstă. Zilele trecute, un puşcăriaş încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi a convins un puşti de 12 ani, pe care l-a contactat telefonic, să îi înmâneze unui complice o importantă sumă de bani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Infractorul l-a convins pe copil că este chiar tatăl său şi că are nevoie urgentă de bani, fiindcă a fost implicat într-un accident rutier cu urmări grave. Acelaşi individ l-a determinat pe minorul E.R.V. să-i înmâneze complicelui Marian Anastasiu 12.000 de lei, 400 de euro, precum şi bijuteriile din aur ale familiei, după ce a stabilit mai întâi un loc de întâlnire. Anchetatorii, care au intrat ulterior pe fir, au stabilit că Anastasiu este unchiul unui coleg de celulă al puşcăriaşului.

Conform indicaţiilor primite de la "tată", băieţelul de 12 ani a pus banii şi aurul în rucsacul cu care fusese la şcoală şi s-a deplasat pe o stradă din municipiul Brăila, unde s-a întâlnit cu Marian Anastasiu. Minorul i-a înmânat lui Anastasiu rucsacul cu bani şi aur, după ce acesta i-a comunicat că sunt "pentru tatăl său", care ar fi provocat accidentul de circulaţie. Valoarea prejudiciului este de 22.000 de lei.

În aceeaşi zi, tatăl minorului a aflat ce se întâmplase şi a reclamat imediat înşelăciunea la Poliţie, iar oamenii legii au început investigaţiile.

Ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Brăila au stabilit că minorul i-a înmânat complicelui şarlatanului din penitenciar banii şi bijuteriile în rucsacul cu care venise de la şcoală şi în care avea şi cărţile şi caietele. Trei zile mai târziu, suspectul a fost identificat, iar prejudiciul cauzat a fost recuperat în proporţie de 70%. Potrivit sursei citate, rucsacul cu rechizitele băiatului de 12 ani a fost găsit aruncat într-un canal pentru irigaţii din apropierea satului Baldovineşti, comuna Vădeni.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila, Marian Anastasiu, de 37 de ani, a fost reţinut de poliţişti şi prezentat apoi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Citiţi şi

Un taximetrist de 47 de ani, care venise să ridice banii după ce primise o comandă prin metoda „Accidentul”, a fost prins de poliţişti în flagrant

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: