Un fenomen care tinde să ia amploare. Conducători auto beţi surprinşi de poliţişti în trafic

Un fenomen care tinde
să ia amploare. Conducători auto beţi surprinşi de poliţişti în trafic

Foto: arhivă Adevărul

Trei bărbaţi, cu vârsta între 38 şi 58 de ani, sunt cercetaţi pentru conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice după ce poliţiştii de la Rutieră au constatat că băuseră înainte de a se urca la volan.

Vineri, 13 septembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Brăila l-au oprit în trafic, pe un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe strada Calea Călăraşilor din municipiu.

”Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,52 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recolatea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Duminică, 15 septembrie, poliţiştii din cadrul secţiei 2 Poliţie Rurală Brăila l-au oprit în trafic, pe un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din judeţul Ilfov, în timp ce conducea un autovehiucul pe raza comunei Chiscani. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,42 mg/l. Bărbatul a fost condus la spital pentru recolatea unor probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Însurăţei l-au oprit în trafic, pe un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din comuna Ciocile, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,52 mg/l. Şi acesta a fost condus la spital pentru recolatea unor probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În toate cele trei cazuri poliţiştii au deschis dosare penale pentru conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: