Un brăilean a obţinut ilegal un milion de lei din fondurile Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Reprezentantul unei organizaţii a utilizatorilor de apă pentru irigaţii din judeţul Brăila a transferat succesiv banii în conturile unor societăţi controlate de el, pentru ca în final să folosească suma respectivă în interes personal.

Procurorii DNA Constanţa au sesizat instanţa de judecată cu un acord de recunoaştere a vinovăţiei unui brăilean, la data faptei reprezentant al unei organizaţii a utilizatorilor de apă pentru irigaţii, acesta fiind acuzat de schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene.

La data de 20 iunie 2018, în contextul realizării unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile, ce avea ca obiect „Modernizarea infrastructurii de irigaţii aparţinând F.O.U.A.I. Vădeni din amenajarea Brăila-Dunăre-Siret, judeţul Brăila”, inculpatul, în calitatea menţionată mai sus, ar fi dispus transferarea, fără respectarea prevederilor legale, a sumei de 1.000.000 lei, reprezentând parte din avansul acordat de către Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (A.F.I.R.) organizaţiei pe care o conducea.

”Banii respectivi ar fi fost transferaţi succesiv în conturile unor societăţi controlate de inculpat pentru ca în final suma respectivă să fie utilizată în interes personal. Debitul menţionat mai sus a fost achitat în totalitate de către inculpat în cursul urmăririi penale”, au reţinut procurorii anticorupţie în acordul de recunoaştere a vinovăţiei.

În prezenţa avocatului, bărbatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora.

DNA Constanţa a stabilit o pedeapsă de 10 luni de închisoare, cu care brăileanul a fost de acord, cu amânarea aplicării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi interzicerea, pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Brăila.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Achitări pe linie în dosarul de corupţie al fostului primar al Tecuciului. Judecătorii au ridicat toate sechestrele

Corupţie şi licitaţii trucate pentru aparatura din spital. Cum au fost subtilizaţi 1,1 milioane de euro

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite