Umilinţa trăită de o fată care a refuzat avansurile unui interlop. Cum a fost răpită de pe stradă şi pozată ca un trofeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

O adolescentă de 16 ani a fost pălmuită şi forţată să se urce în maşina unui bărbat de 42 de ani doar pentru că a ignorat avansurile pe care acesta i le făcuse pe o reţea de socializare.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Lucian Prună (42 de ani), un interlop din Brăila, la 5 ani şi 2 luni de închisoare pentru lovire şi alte violenţe şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Instanţa superioară a majorat pedeapsa aplicată iniţial bărbatului pentru lipsire de libertate de la 4 la 5 ani de închisoare şi l-a condamnat la 6 luni de închisoare pentru lovire şi alte violenţe după ce Judecătoria Făurei îl achitase pentru această infracţiune, sancţiunile penale fiind contopite.

Judecătorii i-au interzis agresorului să se apropie de victimă la o distanţă mai mică de 200 metri, dar şi de locuinţa, locul de muncă sau alte locuri unde aceasta desfăşoară activităţi sociale.

Individul a pălmuit în plină stradă o adolescentă de 16 ani, G.N.G., pentru că aceasta refuzase să dea curs avansurilor pe care bărbatul i le făcuse pe o reţea de socializare, iar apoi a răpit-o. Lucian Prună s-a folosit de un tertip pentru a se întâlni cu copila. El a apelat la un prieten care o cunoştea pe adolescentă, propunându-i să o ia la o plimbare cu maşina, urmând să se întâlnească apoi într-o zonă stabilită de comun acord, lucru care s-a şi întâmplat.

“Ulterior, trăgând-o de mână, inculpatul a forţat-o pe partea vătămată să coboare din autoturism şi a forţat-o să urce în propriul autoturism. Persoana vătămată a încercat să opună rezistenţă, ţinându-se cu mâna de plafoniera maşinii, însă nu a reuşit. Inculpatul a blocat uşile autoturismului, pornind împreună cu aceasta către domiciliu. Persoana vătămată a apucat să trimită un SMS prietenei sale, pe care a rugat-o să o anunţe pe mama sa, pentru ca aceasta, la rândul ei, să anunţe Poliţia cu privire la cele întâmplate”, a precizat procurorul de caz în rechizitoriu.

Individul a dus-o pe adolescentă la locuinţa sa din satul Drogu, comuna Galbenu, judeţul Brăila. Lucian Prună nu a fost impresionat de lacrimile copilei şi nici de rugăminţile ei de a o lăsa în pace. El a fotografiat-o ca şi cum era un trofeu, iar după câteva ore a dus-o la locuinţa părinţilor săi, undeva în apropierea localităţii Făurei.

Pentru că a negat comiterea faptei, anchetatorii i-au cerut la un moment dat agresorului să accepte testarea cu poligraful, dar acesta a refuzat. Individul este cunoscut pentru temperamentul său extrem de violent. În iulie 2016, judecătorii au emis două ordine de protecţie împotriva lui Lucian Prună pentru a-l împiedica să se apropie de fosta soţie şi copilul său.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite