Ucraineancă amendată după ce a ”uitat” să părăsească România la expirarea perioadei legale de şedere

Ucraineancă amendată
după ce a ”uitat” să părăsească România la expirarea perioadei legale de şedere

Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii de imigrări din Brăila au depistat cu şedere ilegală o femeie de 36 de ani, din Ucraina. Aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 1.200 de lei şi înştiinţată despre posibilitatea de a-şi prelungi dreptul de şedere în scop de reîntregire a familiei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări-Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au efectuat o serie de verificări, pe 4 noiembrie, în cooperare cu Poliţia municipiului Brăila-Biroul de Proximitatem pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale a cetăţenilor străini.

”În cadrul activităţilor întreprinse a fost depistată cu şedere ilegală, pe raza municipiului Brăila, o femeie din Ucraina, în vârstă de 36 de ani. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au stabilit că aceasta a intrat legal în România în baza convenţiilor internaţionale prin care se desfiinţează unilateral regimul de vize şi nu a părăsit teritoriul ţării noastre în termen de 90 de zile”, au precizat reprezentanţii Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila.

Întrucât femeia are calitatea de membru de familie a unui cetăţean român, poliţiştii de imigrări i-au adus la cunoştinţă că are posibilitatea de a-şi prelungi dreptul de şedere în România în scop de reîntregire a familiei. Totodată, persoana a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.200 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: