Tupeul unui şofer care a omorât cu jeepul un motociclist: a fugit de la locul accidentului şi a încercat să dea vina pe femeia care îl însoţea

Tupeul unui şofer
care a omorât cu jeepul un motociclist: a fugit de la locul accidentului şi a încercat
să dea vina pe femeia care îl însoţea

Motociclistul şi-a pierdut viaţa în urma accidentului Foto: arhivă Adevărul

Şoferul a refuzat să acorde prioritate de trecere unei motociclete care circula regulamentar şi a acroşat-o, provocând căderea motociclistului, care a suferit răni grave şi a decedat la scurt timp.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zilele trecute, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei l-au plasat sub control judiciar pentru 60 de zile pe Valentin Daniel Stoicescu, un brăilean acuzat de  ucidere din culpă, influenţarea declaraţiilor şi părăsirea locului accidentului.

În seara zilei de 25.04.2015, Valentin Daniel Stoicescu, aflându-se la volanul unui autoturism Jeep Grand Cherokee, pe DN 2B, în oraşul Ianca, judeţul Brăila, în dreptul staţiei de carburanţi SC Radovici SRL, s-a angajat în efectuarea unei manevre de viraj la stânga, trecând peste marcajul cu linie longitudinală continuă şi nu a acordat prioritate de trecere unei motociclete.

”În aceste condiţii, inculpatul Valentin Daniel Stoicescu a cauzat tamponarea celor două vehicule şi căderea victimei care conducea motocicleta, având drept consecinţă producerea unor leziuni incompatibile cu viaţa”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei.

Imediat după producerea accidentului, dar şi pe durata efectuării cercetărilor la faţa locului, bărbatul a determinat-o pe o martoră, care îl însoţea în autoturism, să susţină că ea a condus autoturismul implicat în evenimentul produs menţionat anterior, apoi a părăsit locul producerii accidentului, susţin procurorii.

Totodată, Valentin Daniel Stoicescu a încercat să o determine pe martoră să facă declaraţii mincinoase în cursul urmăririi penale.

 

citeste totul despre: