Tu ştii ce trebuie să faci ca să ai un Paşte cu adevărat fericit şi liniştit?!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paştele nu este doar prilej de mese îmbelşugate stropite cu alcool şi distracţie. Paştele este, întâi de toate, prilej de bucurie că are loc Învierea, dar şi o bună oportunitate de a te întâlni cu familia şi prietenii. Oamenii legii au identificat câteva reguli ce vă garantează nu doar un Paşte fericit, precum urarea, cât unul liniştit.

Poliţiştii brăileni vor acţiona în perioada minivacanţei de 1 Mai pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor.

Plecaţi de acasă?!

Pentru ca acest sejur să fie petrecut fără evenimente neplăcute, poliţiştii vă recomandă să spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru petrecerea minivacanţei, să rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa.

Casă sigură

Nu uitaţi să închideţi şi să asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie, nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele atracţii pentru hoţi, lăsaţi o lumină aprinsă sau un radio pornit în locuinţă, acestea pot deruta eventualii musafiri nepoftiţi.

Atenţie la maşină!

"Când opriţi autoturismul, fie şi doar pentru un scurt popas, nu lăsaţi cheile în contact şi asiguraţi-vă că aţi închis portierele şi geamurile, obiectele de valoare lăsate la vedere în maşină (genţi, poşete, telefoane mobile, lap-top-uri, camere foto sau video, pungi de cadouri etc.) pot fi tentante pentru hoţi, nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, banii sau alte documente importante, parcaţi, pe cât posibil, în locuri special amenajate şi luminate, manifestaţi prudenţă atunci când vi se solicită ajutorul de către persoane necunoscute, când ajungeţi la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate în gară, în parcare ori la hotel, evitaţi taxiurile fără însemne de firmă sau fără aparate de taxare", ne-a amintit inspector principal de poliţie Jenel Şogor.

Mare grijă la bani şi copii!

Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu îi lăsaţi să meargă singuri la cumpărături.

Banii şi bunurile de valoare pe care nu le aveţi asupra dumneavoastră trebuie păstrate în seiful hotelului, dacă mergeţi la plajă sau la picnic, nu vă lăsaţi bunurile nesupravegheate, nu permiteţi accesul în camera dumneavoastră de hotel a unor persoane necunoscute sau a celor cunoscuţi ocazional, deplasaţi-vă în grup şi nu răspundeţi la provocări, evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate, interesaţi-vă din timp cu privire la legislaţia ţării în care vreţi să mergeţi, adresel, telefoanele ambasadelor sau consulatelor ţării noastre.

Reguli de stat

Dacă plecaţi din ţară, interesaţi-vă de moneda de schimb a ţării de destinaţie şi efectuaţi schimbul valutar înainte de plecare. În cazul în care moneda naţională este greu de achiziţionat, puteţi efectua schimbul valutar în euro sau dolari, dacă urmează să călătoriţi cu avionul, pe eticheta bagajelor dumneavoastră, treceţi-vă doar numele şi numărul de telefon (nu şi adresa!), manifestaţi prudenţă în alegerea agenţiei de turism de la care urmează să achiziţionaţi biletele.

"Nu vă lăsaţi atraşi de preţurile tentante, întrucât ofertele “generoase” pot fi înşelătoare! Totuşi, dacă sunteţi victimă sau martor la comiterea unei infracţiuni, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul autoturismului folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei", a mai adăugat inspector principal de poliţie Jenel Şogor.
Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite