Traficant de droguri albanez, prins şi extrădat în Italia. Unde se ascundea în România ca să scape de închisoare

Traficant de droguri albanez, prins şi extrădat în Italia. Unde se ascundea în România ca să scape de închisoare

Foto: arhivă Adevărul

Un cetăţean albanez de 33 de ani se ascundea la Brăila, după ce, pe 12 aprilie 2017, Tribunalul din Florenţa (Italia) a emis pe numele său un mandat european de arestare. Între timp, bărbatul a fost condamnat pentru trafic de droguri de mare risc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Brăila l-au depistat pe un cetăţean albanez de 33 de ani, care era urmărit la nivel naţional şi internaţional. Autorităţile italiene au emis pe numele acestuia un mandat de arestare, încă din 2017, justiţia din Peninsulă condamnându-l apoi la o pedeapsă de 9 ani, 1 lună şi 10 zile pentru trafic de droguri de mare risc.

Pe 7 mai, Curtea de Apel Galaţi a dispus arestarea provizorie a lui Codreanu (fost Masha) Kapllan pentru 15 zile.  Individul de 33 de ani se ascundea la Brăila, în speranţa că va reuşi să scape de executarea pedepsei din Peninsulă, dar nu a trecut neobservat de către poliţişti.

”În baza dispoziţiilor art. 101 alin.5 lit. a) din Legea nr.302/2004, privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate Codreanu (fost Masha) Kapllan pe o durată de 15 (cincisprezece) zile, cu începere de la data de 07.05.2019 şi până la data de 21.05.2019, inclusiv, în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare emis la data 12.04.2017 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Florenţa, Italia, în dosarul de referinţă nr. 245/2017 registro esecuzioni (siep). Dispune emiterea mandatului de arestare provizorie pe numele persoanei solicitate Codreanu (fost Masha) Kapllan. Prezenta se va comunica Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi direcţiei de specialitate din cadrul Ministerului Justiţiei. Conform art. 101 alin. 7 din Legea nr.302/2004, privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, se va solicita de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi mandatul european de arestare şi traducerea acestuia în limba română. Conform dispoziţiilor art. 103 din Legea nr. 302/2004, stabileşte termen pentru continuarea procedurii de executare a mandatului european la data de 20.05.2019, cu citarea persoanei solicitate”, au stabilit judecătorii.

Albanezul a ajuns acum în spatele gratiilor şi urmează să fie extrădat în Italia pentru a-şi executa pedeapsa cu închisoarea. Curtea de Apel Galaţi a stabilit ca, pe 20 mai, să fie continuată procedura de executare a mandatului european de arestare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: