„Teroristul de la mall“, executat silit de Ambulanţa Brăila. El poate rămâne fără casă dacă nu achită cheltuielile pentru intervenţiile salvatorilor

„Teroristul de la mall“, executat silit de Ambulanţa Brăila. El poate rămâne fără casă dacă nu achită cheltuielile pentru intervenţiile salvatorilor

Imagine de la reţinerea lui Marius Valentin Parfenie FOTO Arhiva Adevărul

Marius Valentin Parfenie se află în continuare în arest preventiv (mandatul expiră la 5 septembrie). Procesul legat de împrejurările în care acesta a furat o maşină, pe 11 noiembrie 2018, cu care a lovit şi a rănit apoi 13 oameni, în cursa nebună de pe centura Brăilei şi atunci când a intrat în plin în uşa de acces într-un mall, încă nu a început.

Marius Valentin Parfenie (21 ani), individul care, pe 11 noiembrie 2018, a intrat în plin cu maşina în mulţime la mall-ul din Brăila, este bun de plată pentru cheltuielile făcute de Serviciul de Ambulanţă din Brăila pentru a salva vieţile celor 13 oameni răniţi de agresor.
 
Judecătoria Brăila a aprobat executarea silită a familiei Parfenie, după ce Serviciul de Ambulanţă a câştigat procesul privind plata daunelor. Suma depăşeşte 50.000 de lei, aşa că executorul judecătoresc a cerut blocarea conturilor tânărului, dar şi ale părinţilor acestuia, precum şi punerea sub sechestru asigurator a locuinţei comune şi a altor bunuri.
 
Dacă datoria nu este achitată, familia riscă să rămână fără proprietăţi, care vor fi scoase la licitaţie în urma executării silite.
 
Parfenie a fost arestat în 11 noiembrie 2018, după ce a înjunghiat o persoană şi i-a furat maşina, iar după o cursă nebunească a intrat în plin într-un grup de 40 de oameni, printre care mai mulţi copii, aflaţi în faţa mall-ului din Brăila. 
 
„Un tânăr de 20 de ani, din Brăila, în urma unui conflict avut cu un bărbat, în legătura cu un autoturism, l-a înjunghiat pe acesta pe raza localităţii Cazasu. Ulterior acesta s-a deplasat cu autoturismul pe centura municipiului, unde a intrat în nişte pietoni, şi-a continuat deplasarea în parcarea de la mall, unde a intrat într-un grup de persoane”, declara, la momentul respectiv, IPJ Brăila.
 
Arestul preventiv a fost prelungit deja de cinci ori, mandatul în curs fiind până pe 5 septembrie 2019, dată la care procurorii pot cere prelungirea măsurii „teroristului de la mall” (aşa cum a rămas în memoria publică) sau pot accepta o măsură preventivă mai blândă.
 
În ceea ce priveşte judecata de fond, dosarul a fost trimis la instanţă încă din 2 aprilie 2019, după o anchetă penală de numai cinci luni. Cauza este pe rolul Tribunalului Brăila (dosar nr. 721/113/2019), însă lucrurile par să mişte total diferit faţă de ancheta penală.
 
Astfel, instanţa a stabilit primul termen de judecată de-abia pe 16 septembrie 2019, adică la cinci luni şi jumătate distanţă de la primirea rechizitoriului de la procurori. Victimele şi-au exprimat deja nemulţumirea faţă de lentoarea judecătorilor care, iată, au avut nevoie de mai mult timp pentru a stabili o primă şedinţă de judecată decât le-a fost necesar procurorilor să termine ancheta penală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: