Taxiurile brăilene îşi vor schimba emblemele de anul viitor

Taxiurile brăilene îşi vor schimba emblemele de anul viitor

FOTO Florentin Coman

Taxiurile din Brăila vor avea noi elemente de identificare, începând de anul viitor, ca urmare a unei hotărâri votate de consilierii locali. Astfel, noile ecusoane vor avea un fond albastru cu litere de culoare roşie în relief şi vor fi valabile timp de 5 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Costurile presupuse de înlocuirea siglelor de identificare „Taxi” vor fi suportate de firmele de transport sau persoanele fizice autorziate să presteze astfel de servicii. Firma care va executa contra cost aceste ecusoane cea care a câştigat licitaţia publică în 2004, în speţă "Vasarely Art Design" SRL din Piteşti. Cu alte cuvinte, s-a aprobat astfel şi prelungirea contractului încheiat între "Vasarely" şi Serviciul de Transport Public Local de Călători şi Administrare Portuară (STPLCAP) Brăila, în urmă cu 10 ani. Ca urmare, şi preţul de achiziţie al plăcuţelor de identificare va rămâne cel negociat în 2004, adică 125 lei per set.

În proiectul de hotărâre se precizează că s-a optat pentru această formă şi culoare pentru a se putea face distincţie între taximetriştii care îşi respectă obligaţiile contractuale şi legale şi cei care vor încerca să se sustragă de la aceste obligaţii. În plus, consideră autorităţile, se vor elimina astfel intenţiile anumitor taximetrişti de a apela la falsificarea vechilor embleme prin fotocopiere sau vor încerca să se sustragă de la plata redevenţei anuale. Emblemele de taxi vor fi schimbate ori de câte ori intervin modificări de genul: vânzare, schimbare maşină, tamponare, deteriorare sau furt, pe cheltuiala transportatorului autorizat.

Conform proiectului de hotărâre, activitatea de preschimbare trebuie să înceapă cu 1 septembrie 2014 şi să fie finalizată complet la data de 31 decembrie 2014. Mai trebuie adăugat că transportatorii autorizaţi prestează acest serviciu prin contract de delegare încheiat cu Serviciul de Transport Public Local de Călători şi Administrare Portuară (STPLCAP) Brăila.

Citiţi şi

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: