Tâlhari la drumul mare, reţinuţi, după o lună, de către poliţişti

Tâlhari la drumul mare, reţinuţi, după o lună, de către poliţişti

Bărbaţii smulgeau bijuteriile femeilor de pe stradă. FOTO: ADEVĂRUL

Ofiţerul de serviciu de la Poliţia Municipiului a fost sesizat telefonic, prin apelul de urgenţă 112, de către brăileanca V.Ionica (47 de ani), cu privire la faptul că, în urmă cu puţin timp, după ce a intrat în scara blocului în care locuieşte, un tânăr necunoscut, din spate, i-a smuls de la gât un lănţisor din aur de 14 k, în greutate de circa 11 grame, şi apoi a fugit pe cealaltă cale de acces.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cauză a fost constituit un colectiv format din poliţişti de investigaţii criminale, care au desfăşurat cercetări şi au stabilit că autorii sunt B.Valentin  (18 ani) şi O.Cosmin (18 ani), ambii din Brăila.
Aceştia au fost depistaţi la locuinţele lor, în urma unor percheziţii domiciliare, şi au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului, în vederea continuării cercetărilor. 
Cei doi au recunoscut fapta comisă, stabilindu-se că cel care a smuls lănţişorul a fost B.Valentin, celălalt fiind complice. Ulterior, B.Valentin a vândut lânţişorul la o casă de amanet din Brăila, contra sumei de 800 de lei, fiind recuperat de poliţişti şi înapoiat părţii păgubite.
Fiind extinse cercetările cu privire la cei doi tineri, s-a mai stabilit că O.Cosmin, împreună cu brăileanul G.Mihai (19 ani), au comis un furt, în noaptea de 29 spre 30 martie a.c., când au pătruns, prin efracţie, în locuinţa unei brăilence şi au sustras un calculator, un cuptor cu microunde şi bijuterii, toate în valoare de 1.500 de lei, şi altul în noaptea de 28 spre 29 martie a.c., când au sustras deşeuri feroase din curtea locuinţei unui brăilean.
Faţă de B.Valentin a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, faţă de O.Cosmin, pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la tâlhărie şi furt calificat, şi faţă de G.Mihai, pentru infracţiunea de furt calificat.
Acesta din urmă va fi cercetat în stare de libertate, iar primii doi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Brăila, urmând ca astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.
citeste totul despre: