Sute de slujbe din Regiunea Sud-Est sunt salvate de copiii cu dizabilităţi

Sute de slujbe din Regiunea Sud-Est sunt salvate de copiii cu dizabilităţi

Programul va oferi 400 de locuri de muncă pentru îngrijirea copiilor

2.400 de preşcolari şi elevi cu probleme şi părinţii lor din Regiunea Sud-Est vor beneficia de sprijin şi îndrumare. Pentru cele 400 de slujbe cuprinse în proiect se vor putea bate şi cei 70 de angajaţi de la Protecţia Copilului care vor fi disponibilizaţi ca urmare a reorganizării instituţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asociaţia "Idei pentru Viitor", în parteneriat cu Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, implementează un proiect pilot care vine în sprijinul copiilor cu dizabilităţi. Programul "Fiecare copil merită o educaţie completă", propus de Asociaţie spre finanţare, se va implementa în Regiunea Sud-Est şi se va desfăşura pe durata a 24 de luni.

2.400 de preşcolari şi elevi cu dizabilităţi (deficienţe de auz, de vorbire, locomotorii, de integrare psiho-comportamentală-autism, diabet) vor participa la acest proiect împreună cu părinţii sau tutorii lor.

Pentru implementarea proiectului, Asociaţia "Idei pentru Viitor" are nevoie de 400 de persoane calificate în această meserie care să-i ajute pe copii. Valoarea totală a programului este de 15 milioane de lei.

Şeful CJ, Gheorghe Bunea Stancu, spune că o parte dintre cei care-şi vor pierde postul la Protecţia Copilului, ca urmare a disponibilizărilor colective, ar putea să-şi găsească o slujbă în cadrul acestui proiect.

"Avem interes, vrem să ajutăm nişte copii care chiar au nevoie şi să le dăm de lucru şi oamenilor noştri", a spus Gheorghe Bunea Stancu.

20 de traineri vor susţine personalul din cadrul grupului ţintă în cadrul primului an de desfăşurare a proiectului.

Proiectul a primit avizul favorabil din partea consilierilor judeţeni, iar preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, consideră că ar trebui să avem mai multe proiecte de acest tip.

"Cum Asociaţia este din Ploieşti noi le putem oferi spaţii corespunzătoare pentru desfăşurarea cursurilor. Nu are rost să ducem oamenii noştri la Ploieşti şi la Constanţa unde sunt cele două centre de instruire", a precizat şeful Consiliului Judeţean Buzău.

Relaţiile tinerilor, prioritatea proiectului

Constantin Cernat, coordonatorul proiectului, spune că printre obiectivele Asociaţiei se află derularea de activităţi de training, simpozioane, pregătirea şi sprijinul tinerilor şi încurajarea relaţiilor acestora cu tinerii străini, acţiuni de protejare a mediului, acţiuni destinate promovării tinerilor în viaţa economică şi socială.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările