Sute de kilograme de legume, fructe şi materiale de construcţii confiscate de poliţiştii rutieri. Şoferii nu aveau acte de provenienţă pentru marfă

Sute de kilograme de
legume, fructe şi materiale de construcţii confiscate de poliţiştii rutieri. Şoferii nu aveau acte de provenienţă pentru
marfă

Foto: arhivă Adevărul

O şoferiţă de 26 de ani şi un conducător auto de 53 de ani au fost sancţionaţi contravenţional pentru transportul de marfă fără documente de provenienţă. Marfa a fost ridicată de poliţişti până la încheierea cercetărilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Joi, 13 iunie, poliţiştii au depistat în trafic o femeie, în vârstă de 26 de ani, în timp ce transporta, cu un autoturism, cantitatea de 444 de kilograme de legume şi fructe, fără a deţine documente legale de provenienţă pentru acestea.

În aceeaşi zi, poliţiştii l-au identificat pe un bărbat, în vârstă de 53 de ani, în timp ce transporta materiale de construcţii cu un autovehicul, fără a deţine documente de provenienţă pentru acestea.

”Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă, în valoare de 500 de lei fiecare, pentru nerespectarea prevederilor legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila. Ca măsură complementară, marfa a fost confiscată de poliţişti şi predată unei societăţi de profil, în vederea valorificării.

Tot pe 13 iunie, poliţiştii au identificat o femeie, în vârstă de 51 de ani, în timp ce oferea spre vânzare articole vestimentare purtând mărci identice ori similare cu cele protejate, fără a deţine documente legale în acest sens.

Oamenii legii au deschis un dosar penal în acest caz pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. Marfa a fost ridicată de poliţişti până la finalizarea cercetărilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: