Sute de cartuşe din al Doilea Război Mondial, scoase la iveală în urma unor lucrări agricole. Muniţia a fost ridicată de pirotehnişti

Sute de cartuşe din al
Doilea Război Mondial, scoase la iveală în urma unor lucrări agricole. Muniţia
a fost ridicată de pirotehnişti

Foto: ISU Brăila

Muniţia neexplodată a fost descoperită în localitatea brăileană Deduleşti. Cartuşele şi gloanţele au fost transportate şi depozitate în siguranţă, iar ulterior vor fi distruse într-un poligon de specialitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipa pirotehnică a inspectoratului a executat o misiune de asanare a terenului de muniţie rămasă neexplodată în localitatea Deduleşti, unde în urma executării unor lucrări agricole au fost descoperite 135 cartuşe calibrul 7,62 mm, nouă tuburi de cartuşe calibrul 7,62 mm. şi trei gloanţe calibrul 7,62 mm. în stare avansată de oxidare. Acestea au fost transportate şi depozitate în siguranţă, iar ulterior vor fi distruse într-un poligon de specialitate.

”Reamintim brăilenilor că, în momentul descoperirii unor astfel de elemente de muniţie, trebuie anunţate de urgenţă Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, organele de poliţie sau autorităţile publice locale”, a declarat colonelul Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila.

În ultimele 24 de ore, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila au acţionat pentru gestionarea a 18 de intervenţii în situaţii de urgenţă.

Pomperii au lichidat două incendii de vegetaţie uscată pe DE 584 – km 13 şi în localitatea Traian, unde a ars vegetaţie uscată şi stuf pe o suprafaţă de aproximativ 30 hectare. Cauzele probabile care au dus la producerea celor şapte incendii au fost focul deschis în spaţii deschise sau fumatul în locuri neamenajate.

De asemenea, echipajul Punctului de Lucru Măxineni a intervenit pentru stingerea unui incendiu de plante furajere într-o gospodărie din localitatea Gulianca. Au ars aproximativ 200 de kilograme de furaje. Cauza probabilă a fost un foc deschis în spaţii deschise lăsat nesupravegheat.

Echipajele de pe ambulanţele SMURD au intervenit în sprijinul a 14 persoane din municipiu Brăila şi localităţi din judeţ pentru acordarea primului ajutor prespitalicesc şi transportarea acestora la Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: