Surprins de radar cu 102 km/h în localitate. Vitezomanul s-a ales cu o amendă usturătoare şi i s-a suspendat permisul de conducere

Surprins de radar cu
102 km/h în localitate. Vitezomanul s-a ales cu o amendă usturătoare şi i s-a
suspendat permisul de conducere

Vitezomanii au fost depistaţi rapid cu aparatul radar Foto: arhivă Adevărul

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a desfăşurat, săptămâna trecută, o acţiune pe raza municipiului şi judeţului, pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive. Au fost aplicate peste 350 de amenzi, aproape 180 fiind nerespectări ale limitei de viteză.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 1 - 7 mai, poliţiştii brăileni au acţionat pe principalele artere din municipiu, precum şi pe tronsoanele de drumuri naţionale din judeţ, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive.

În după-amiaza zilei de 6 mai 2017, poliţiştii brăileni l-au oprit în trafic pe un conducător auto, din localitatea Tecuci, judeţul Galaţi, în timp ce conducea autoturimul pe DE 584, în localitatea Viziru, cu viteza de 102 km/h, înregistrată de aparatul radar.    

”Acesta a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe o perioadă de 90 de zile”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

Au fost monitorizate, cu prioritate, sectoarele de drumuri cu risc rutier ridicat fiind folosite, zilnic, aparatele de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. În urma activităţilor derulate de poliţişti, în cele şapte zile de acţiune, au fost constatate 366 de abateri contravenţionale, prevăzute de legislaţia rutieră.

”S-a mai acţionat şi pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului, a depăşirii neregulamentare şi circulaţiei pe sens opus, pentru combaterea neacordării priorităţii de trecere pietonilor aflaţi în traversarea regulamentară a drumului public şi a neacordării priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

Din totalul contravenţiilor rutiere, 178 au reprezentat depăşiri ale regimului legal de viteză, în 10 cazuri fiind reţinut permisul de conducere. În cadrul acţiunii, a mai fost reţinut un permis de conducere pentru conducere sub influenţa alcoolului şi a fost constatată o infracţiune de conducere a unui vehicul fără permis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările