Supermarket-urile din Brăila, asaltate de hoţi. În primele cinci luni ale anului, s-a furat cât în tot anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furturile din magazine se înmulţesc în proporţie geometrică în Brăila, în primele cinci luni ale anului în curs fiind înregistrate astfel de incidente cât în tot anul trecut.

Potrivit datelor statistice centralizate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Brăila (IPJ), în perioada ianuarie – mai au fost consemnate 279 astfel de infracţiuni. Comparativ, în 2014 au fost 240 de furturi de pe rafturile magazinelor, iar în tot anul 2015, numărul acestor fapte s-a ridicat la 250.

Tot statisticile arată că nu se mai fură în principal alimente, a[a cum se întâmpla anul trecut. Dimpotrivă, acum sunt prinse cu precădere persoane de vârste tinere, care sustrag produse scumpe, cum ar fi tricouri de firmă, ochelari de soare, accesorii pentru telefoanele mobile, ori, şi mai şi, whisky, vinuri fine şi scule electrice.

Potrivit agenţilor de pază, bătrânii fură, în general mâncare, iar tinerii sunt interesaţi de ceasuri, cosmetice, ochelari, uneori dulciuri fine: "Sunt cazuri în care îi reperezi de la intrare că vor să fure. După ce-i prinzi şi-i întrebi de ce au făcut asta, vin cu nişte explicaţii de te lasă mască. De exemplu, o fată mi-a spus că toate colegele ei furaseră farduri sau rujuri, nici nu-mi amintesc despre ce produs era vorba, şi că nu putea tocmai ea să rămână mai prejos", a povestit un astfel de agent, citat de cotidianul „Obiectiv – Vocea Brăilei”.

La rândul lor, psihologii spun că nu doar lipsa banilor, ci [i pofta de adrenalină sau chiar cleptomania conduc către astfel de fapte. „ Excluzând cleptomania, care este o dereglare comportamentală şi care se caracterizează prin eşecul controlului asupra impulsului de a fura diferite bunuri, ce pot fi total nefolositoare persoanei care le însuşeşte, furtul îşi are originea în factorii interni de personalitate. Decadenţa morală pe care o traversează omenirea şi care anulează principiile uman - dezirabile, poate explica intensificarea acestui fenomen omniprezent la toate nivelele sociale”, spune un psiholog.

Cititi si


 

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite