Sprijin: Cursuri de pregătire profesională pentru şomerii care vor o nouă viaţă

Criza pare să fie aproape de final la Brăila, asta dacă este să ne uităm la numărul tot mai mic al angajatorilor care anunţă concedieri. Cu toate acestea, un angajator din domeniul construcţiilor va renunţa la câţiva salariaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pentru perioada ce va urma a comunicat intenţia privind efectuarea de concedieri colective un angajator care are sucursala în judeţul Brăila. Acesta are ca principal obiect de activitate lucrări speciale de construcţii şi a estimat concedierea colectivă a 10 persoane, din care şapte cu domiciliul în judeţul Brăila", spune Simona Cîrligea, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM).

Cursuri de formare

Şomerii aflaţi în evidenţa AJOFM au la dispoziţie câteva măsuri pentru găsirea unui loc nou de muncă. Una dintre acestea vizează cursuri de formare profesională. Anul acesta, domeniile de activitate pentru aceste cursuri sunt: construcţii, industrie alimentară, agricultură şi servicii.

„Pentru ocupaţiile din domeniul construcţiilor, industriei alimentare şi agriculturii Şomerii pot avea ca nivel minim de studii învăţământul gimnazial obligatoriu nefinalizat, iar pentru pentru ocupaţia de operator introducere validare şi prelucrare date, învăţământ liceal", explică directorul AJOFM.

La aceste cursuri se pot înscrie şomerii indemnizaţi sau neindemnizaţi din evidenţa agenţiei care în urma participării la serviciile de consiliere şi/sau mediere din cadrul instituţiei primesc recomandare pentru curs. Persoanele înscrise vor aduce adeverinţe medicale de la medicul de familie care atestă că sunt „apte" pentru a participa la curs.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările