Spitalul Judeţean Brăila a încetat colaborarea cu mai mulţi medici pensionari, pentru a face loc medicilor tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi medici trecuţi de vârsta pensionării dar care încă mai activau în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila au fost scoşi de pe lista de colaboratori ai unităţii medicale, începând din luna martie. Conducerea spitalului a motivat decizia prin necesitatea de a acorda o şansă de afirmare medicilor tineri. Câţiva pensionari au fost păstraţi, însă, din simplul motiv că prezenţa lor este indispensabilă în secţiile unde activează.

Cei care au trebuit să plece de la 1 martie sunt dr. Barbu Cursaru (secţia ORL), dr. Petru Coţoiu (chirurgie vasculară), dr. Bratu Bălan (chirurgie vasculară), dr. Nicolae Dorobanţu (chirurgie generală), dr. Jenica Dinişoaie (medicină internă), dr. Doina Iliescu (pediatrie), dr. Viorica Căprariu (imagistică medicală).

Pe de altă parte, medicii pensionari de care spitalul nu se poate lipsi sunt: dr. Diomid Gulea (chirurgie toracică), dr. Cristea Râşnoveanu (gardă cardiologie), dr. Mihai Popescu (gardă neonatologie), dr. Olga Popescu (ATI), dr. Aurel Plotogea (ATI), dr. Laurenţiu Bratu (ATI) şi farmaciştii Maria Orlea (farmacie corp D - Maternitate) şi Dumitra Şişu (farmacie corp A).

"Noi am căutat, atâta timp cât s-a putut, să-i ţinem în continuare pe medicii pensionari şi după pensie prin contracte de prestări servicii făcute, fundamentate de medicii şefi de secţie pe anumite motive. Prioritate au avut însă liniile de gardă, să fie asigurate. Acolo unde n-am mai avut medici, am folosit pensionari şi pentru ca activitatea medicală în secţie să continue la parametri optimi”, a declarat managerul spitalului, dr. Mihail Iugulescu, citat de cotidianul „Obiectiv – Vocea Brăilei”.

Managerul Iugulescu a explicat că decizia de a renunţa la colaborarea cu mai mulţi medici pensionari a fost motivată, în primul rând, de necesitatea de echilibrare a bugetului instituţiei. ~n altă ordine de idei „medicii tineri se văd lipsiţi de orizont. Ei se gândesc că, dacă medicii pensionari rămân în sistem, când vor ajunge să fie specialişti şi ei? Mulţi pleacă în străinătate şi pe bună dreptate: lipsa unui orizont. Dacă locurile lor sunt ocupate de pensionari...", opinează Iugulescu.

Un medic pensionar asigură funcţionarea Secţiei Chirurgie Toracică

Există, însă, secţii în cadrul Spitalului Judeţean care nu ar putea funcţiona fără medicii pensionari. Este cazul Secţiei Chirurgie Abdominală care se bazează pe un singur doctor, trecut de vârsta pensionării, dr. Diomid Gulea, 70 de ani.

image

Medicul Diomid Gulea   FOTO Obiectiv - Vocea Brăilei

"E unul dintre cei mai prompţi, cei mai solicitaţi, cei mai meseriaşi medici de specialitate de chirurgie toracică cu care am lucrat. Am mare respect pentru omul ăsta. Are peste 70 de ani şi vine de acasă în miez de noapte, intră în sala de operaţie cu pacientul înjunghiat, pentru că e risc vital, îl operează şi salvează o viaţă. Avem şi ghinion însă. Anul trecut ar fi trebuit să avem un medic specialist de chirurgie toracică, dar, din păcate, a avut un accident grav şi acum se află într-o stare vegetativă. Nu va mai putea practica niciodată medicină ... El trebuia să fie acum în spital, activ. Am scos din nou postul la concurs, va mai dura câţiva ani până se va ocupa", precizează managerul SJU Brăila.

Citiţi şi


 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite